Ο ΣΥΡΙΖΑ ναρκοθετεί την μετά από αυτόν εποχή - Η νάρκη του δημοψηφίσματος για απλή αναλογική

Στην Δημοκρατία, οι πολιτικοί εκλέγονται για να υπερασπιστούν το κοινωνικό σύνολο. Αναλαμβάνοντας την εξουσία Η ΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑ είναι να πασχίσουν όχι μόνο για όσους τους ψήφισαν αλλά για κάθε πολίτη της χώρας που αγωνιά για τα πρόβλήματά του. Κυβερνούν για όλους και όχι για "μερικούς".

Αυτή η βασκή αρχή γίνεται σεβαστή σε όλες τις χώρες της Δύσης, γι αυτό και είναι συνηθισμένο όποιος αποτυγχάνει να καταψηφίζεται. Δείτε τον Ολάντ στη Γαλλία: Από αποτυχημένος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στάλθηκε μέσω της κάλπης στο σπίτι του με το κόμμα του να καταγκρημνίζεται στο 7%. Δείτε τον Τραμπ στις ΗΠΑ. Εξελέγη για να τιμωρηθούν οι προηγούμενοι.

Ουδείς εξ αυτών σκέφτηκε να αλλάξει τον εκλογικό νόμο ή το Σύνταγμα, να επινοήσει τρικ ή να βγάλει τον στρατό στους δρόμους για να παραμείνει στην εξουσία όπως συμβαίνει στην Τουρκία, τη Βενεζουέλα κ.α. Οι κανόνες είναι κανόνες.

Ωστόσο, αυτό που είναι τόσο φυσιολογικό και δημοκρατικό στις χώρες της Δύσης, δεν απαντάται, σε χώρες της Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής, της Ασίας και φυσικά στην Ελλάδα. Στις χώρες αυτές, οι έχοντες την εξουσία εγκαταλείπουν την ΜΟΝΑΔΙΚΗ πραγματική δουλειά (που είναι να κυβερνήσουν υπέρ όλων) και αφοσιώνονται στην δολοπλοκία και τους τακτικισμούς. Σκοπός τους να παραμείνουν στην εξουσία αν και εν γνώσει τους πια, είναι ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ στην κοινωνία και πρέπει να φύγουν.

Παράδειγμα, αυτά που μηχανεύονται οι της ομάδας Μαξίμου μακράν του ίδιου του κόμματος τους και της ανιδιοτελούς Αριστεράς. Σχεδιάζουν δημοψήφισμα με ερώτημα γίνει η απλή αναλογική πάγιο εκλογικό σύστημα κατοχυρωμένο από το... Σύνταγμα!

Ποια είναι η αλήθεια; Επειδή γνωρίζουν ότι πλέον έχουν ένα 15-18% όσων ψηφίσουν και σχεδόν ένα 10-12% του συνόλου των ψηφοφόρων, προσπαθούν να ΑΛΛΟΙΩΣΟΥΝ την λαίκή εντολή και να παραμείνουν στην εξουσία, μειοψηφία σε βάρος της πλειοψηφίας. Δηλαδή ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ την Δημοκρατία.

Έτσι σχεδιάζουν, δημοψήφισμα το Φθινόπωρο για να ενταχθεί στο Σύνταγμα η απλή αναλογική ως μόνιμο εκλογικό σύστημα. Στόχος να πάρουν το "ναι" από τους Έλληνες πολίτες και να αναγκάσουν τον επόμενο πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη να έρθει σε σύγκρουση με "την θέληση του ελληνικού λαού".

Με λίγα λόγια ΝΑΡΚΟΘΕΤΟΥΝ την επόμενη κυβερνητική περίοδο με μετα-μνημονιακά μέτρα όπως η μείωση συντάξεων και αφορολόγητου, αλλά και με δημοψηφίσματα (συν ότι άλλο σκαρφιστούν φεύγοντας).

Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν κανένα απολύτως ενδιαφέρον για την χώρα και τους πολίτες της. Ενδιαφέρονται μόνον για την υπονόμευση θεσμών και δημοκρατικών λειτουργιών ώστε να εξασφαλίζουν ρόλους ακόμα και όταν χάνουν, δηλαδή ενδιαφέρονται μόνο για τους εαυτούς τους.

Βέβαια η ελληνική κοινωνία των πολιτών και της υγιούς επιχειρηματικότητας, τους έχει περιθωριοποιήσει και χαράζει πορείες χωρίς αυτούς, ωστόσο μόνο οργή και περιφρόνηση μπορεί να νοιώσει κανείς για αυτές τις θλιβερές τακτικές.

                         ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης