Ο Μαδούρο δεν έχει μέλλον: Κάποια στιγμή θα πέσει...

Ο Γκουαϊδό δεν έκανε ασφαλώς απόπειρα πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα. Το πραξικόπημα έχει συγκεκριμένες ενέργειες: Περικυκλώνεις το Προεδρικό Μέγαρο για να περάσεις το μήνυμα ότι σταματά η λειτουργία του κράτους, καταλαμβάνεις την κρατική τηλεόραση για να παίζεις... εμβατήρια, συλλαμβάνεις τα υψηλά κυβερνητικά στελέχη για να αποσαθρώσεις την εξουσία, απαγορεύεις την κυκλοφορία στους δρόμους. 

Αυτά βέβαια κάποτε. Όταν δεν υπήρχε το διαδίκτυο που σήμερα ξεπερνά κάθε Μέσο Ενημέρωσης και μπορεί να αποτρέψει τις ενέργειες που προανέφερα. Υπενθυμίζω ότι ο Ερντογάν διεσώθη όταν έντρομος μίλησε μέσω ενός κινητού μιας δημοσιογράφου - με εικόνα - όπου κάλεσε τους οπαδούς του να βγουν στους δρόμους. Αυτοί βγήκαν και το πραξικόπημα κατέρρευσε...

Τι ακριβώς έκανε ο Γκουαϊδό λοιπόν στη Βενεζουέλα; Βγήκε να πει ότι δεν είναι μόνο πολίτες που τον στηρίζουν και θέλουν την απομάκρυνση του Μαδούρο, αλλά και το μεγαλύτερο μέρος του Στρατού. Ήθελε να δείξει ότι οριστικά πια η πλάστιγγα έχει γείρει υπέρ του. Πίστεψε ότι θα τα καταφέρει γιατί είχε διαβεβαιώσεις από υψηλά στελέχη του Μαδούρο ότι θα τον ακολουθήσουν.Εκεί, απέτυχε. Δεν τον ακολούθησαν.

Σήμερα, το 70% των πολιτών θέλουν να φύγει ο Μαδούρο, τον μισούν. Όμως ο Μαδούρο ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος του Στρατού και ο Γκουαϊδό μέσα από την απερισκεψία του το γνωστοποίησε. Ευθύνεται μόνο αυτός; Όχι. Φαίνεται ότι παρασύρθηκε από τους Αμερικανούς, που πίστευαν ότι με μια τέτοια κίνηση ο Μαδούρο θα πέσει.

Τώρα, η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη στη Βενεζουέλα. Ο Μαδούρο δεν μπορεί να επιστρέψει ποτέ σε μια ομαλή διακυβέρνηση της χώρας. Αργά αλλά σταθερά, έρχεται η πτώση του, κάποια στιγμή θα βρεθεί ο τρόπος να πέσει και μπορώ να σας πως το πως: Θα ζητήσει να εγκαταλείψει τη χώρα κρατώντας τα πολλά δισ. δολάρια που έχει βγάλει στο εξωτερικό και φυσικά με το ακαταδίωκτο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης