Ο λάθος συλλογισμός του κ. Ν. Μαραντζίδη

Εκτιμώ βαθύτατα τον κ. Νϊκο Μαραντζίδη. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό αναλυτή ο οποίος κάθε ισχυρισμό του τον "δένει" με στέρεα δεδομένα, δηλαδή είναι πειστικός και ειλικρινής. Ωστόσο, η άποψή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εισέλθει αναγκαστικά στην Σοσιαλδημοκρατία και πως αυτή η βέβαιη μετεξέλιξη του θα πρέπει να δημιουργήσει "γέφυρες συνεννόησης" από τα υπόλοιπα κόμματα προς αυτόν με ξένισε.

Μάλιστα ο κ. Μαραντζίδης επανήλθε στον ισχυρισμό του με νεώτερο άρθρο του, θυμίζοντας την πορεία του ΠΑΣΟΚ (αντιευρωπαίκό κόμμα, διέλυσε τους θεσμούς, φούντωσε τον αυριανισμό, ήλεγχε τα πάντα, στο τέλος όμως αναγκάστηκε να γίνει ένα κλασικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα).

Που είναι το λάθος του κ. Μαραντζίδη; Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφράζει - ούτε θα μπορέσει να εκφράσει - τίποτε. Δεν είναι αριστερά, δεν είναι σοσιαδημοκρατία, δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα μόρφωμα που έχει "γαντζωθεί" στην εξουσία.

Πώς μπορεί ένα απολιτίκ μόρφωμα να αποφασίσει ή να αναγκαστεί να γίνει κάτι; Δεν μπορεί. Η δε σύγκριση με το φαυλοκρατικό "βονοπαρτικό" ΠΑΣΟΚ είναι άδικη. Στο πράγματι καταστροφικό ΠΑΣΟΚ του σκληρού κομματικού κρτάτους που μας οδήγησε σε ότι ζούμε σήμερα, υπήρχαν πρόσωπα που αποχώρησαν σε όλες τις περιόδους, πρόσωπα που έδωσαν τη μάχη κατά του Παπανδρέου και μέσα στο κόμμα, πρόσωπα που διαφωνούσαν ενεργά με τον δυνάστη Παπανδρέου.

Στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ, (του μορφώματος δηλαδή που έχει "γαντζωθεί" στην εξουσία), βλέπετε να διαφωνεί κανείς τους από την ευτέλεια του πολιτικού λόγου, τα ψεύδη, την ανεπάρκεια, τις καταστροφές; Ακριβώς επειδή πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τίποτε, πως και που να διαφωνήσουν; Αρκεί που εχουν, για όσο θα την έχουν, την εξουσία και μάχονται μόνον υπέρ αυτής.

Συνεπώς κ. Μαραντζίδη ο συλλογισμός σας είναι λάθος γιατί έχει σαν βάση κάτι αναληθές: Ότι αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα, δηλαδή πολιτικός οργανισμός (και συνεπώς μπορεί να μετεξελιχθεί σε κάτι άλλο κοντινό). Δεν είναι.

                             ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης