Ούτε πρόεδρο έχουμε;

Ο κ. Κάρολος Παπούλιας, ''θυμήθηκε'' στη Θεσσαλονίκη το... Σύνταγμα της χώρας και τις εκλογές! Είπε συγκεκριμένα ότι οι αντιδράσεις διαμαρτυρίας ''καταλύουν το Σύνταγμα'' και πως οι πλειοψηφίες σε μια κοινωνία ''διαμορφώνονται μέσα από τις εκλογές και όχι μέσα από τις διαμαρτυρίες''.

Κρίμα για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και στα δύο δυστυχώς παραπληροφορεί.

  • ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ της χώρας είναι ένα ''κουρελόχαρτο'' που έχει επιβάλλει το πρωθυπουργικό-κεντρικό πολιτικό σύστημα με όλους τους θεσμούς εξαφανισμένους. Ακόμα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι θεσμός-καρικατούρα. Ο κ. Παπούλιας δεν ξέρει ότι είναι εντελώς ανίσχυρος; Διακοσμητικός; Άλλοθι ότι δήθεν υπάρχει δημοκρατία και θεσμοί;
  • Οι εκλογές είναι το δεύτερο ψέμα. Δεν διαμορφώνουν πια πλειοψηφίες στην Ελλάδα. 'Ενα σύστημα πέντε-έξι ''βολεμένων'' κομμάτων που χρηματοδοτούνται αδρά από το κράτος με την μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων, να μην έχει πολιτικό φορέα να εκφραστεί. Να γιατί τις Κυριακές των εκλογών, εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι, πηγαίνουν για... καφέ ή για μπάνιο!

Ούτε το Σύνταγμα τηρείται, ούτε οι εκλογές προσφέρουν πραγματικές πλειοψηφίες στην Ελλάδα. Η Δημοκρατία δεν λειτουργεί πουθενά. Τη χώρα κυβερνά μια μειοψηφία, που έχει προσαρμόσει το Σύνταγμα στα ''θέλω'' της και κυβερνά τον Ελληνικό λαό με άδικα και αντισυνταγματικά νομοθετήματα, χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο.

Σημειώστε ότι στην Ισλανδία που έζησε αντίστοιχα προβλήματα με την Ελλάδα, ανάμεσα στα μέτρα που ελήφθησαν ήταν και η αλλαγή Συντάγματος που περιορίζει πλέον την αυθαιρεσία της εξουσίας και εγγυάται περισσότερη δημοκρατία. Στην Ελλάδα ουδείς ομιλεί επ' αυτού, ούτε καν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που εκπροσωπεί έναν ανύπαρκτο Συνταγματικά θεσμό.

                                                                                                                 ΟΥΤΙΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης