Ούτε οι εθνικές καταστροφές μας διορθώνουν

Tι θα έλεγε αλήθεια ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση αν μέσα σε λίγους μήνες είχαμε στην Αττική - δηλαδή στην πρωτεύουσα της χώρας - 24 νεκρούς από πλημμύρες και πιθανόν πάνω από 100 νεκρούς από πυρκαγιές; Επαναλαμβάνω στην Αττική όπου οι υπηρεσίες έχουν επάρκεια ανδρών και άρτιο εξοπλισμό.

Θα έλεγαν τα πάντα εκτός από την αλήθεια που είναι μόνο μια: Δεν μπορούμε πια να πορευόμαστε με μοναδικό γνώμονα την κατάκτηση της εξουσίας και την λεηλασία τους κράτους αφήνοντας όλα τα υπόλοιπα στην τύχη τους.

Μια χώρα που δεν έχει φορολογικό σχέδιο και καθημερινά σχεδόν προσθέτει - αφαιρεί κανόνες, δεν έχει σχεδιασμό για την εθνική της πολιτική, δεν έχει πολεοδομικούς όρους αφού ιδιώτες και δημόσιο με "παραθυράκια" χτίζουν όπου θέλουν, δεν έχει εκπαιδευτικό σύστημα, ούτε μόνιμο εθνικό σύστημα Υγείας, μια χώρα που δεν έχει κανένα σχέδιο για την ανάπτυξη και το παραγωγικό της μοντέλο ε, αυτή η χώρα είναι βέβαιο ότι δεν έχει επίσης κανένα σχέδιο για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Στα χαρτιά, Υπουργεία και Υπηρεσίες, τα έχουν όλα έτοιμα: Σχέδια αντιμετώπισης, οδοί διαφυγής, κλιμάκωση επεμβάσεων. Στην πράξη δεν ισχύει τίποτε. Άνθρωποι πνίγονται και καίγονται μέσα στα σπίτια τους ή παλεύοντας μόνοι, απεγνωσμένα στους δρόμους για εξόδους σωτηρίας τους. 

Αυτή η δεύτερη πρόσφατη καταστροφή που βιώνει η πρωτεύουσα, πάλι με δεκάδες νεκρούς, περιγράφει την Ελλάδα του ωχαδερφισμού, της ραστώνης, της αναιδούς ανεπάρκειας, της αδιαφορίας να διορθωθεί, να αποκτήσει κανονικότητα. Μια Ελλάδα χωρίς κράτος όπου όλα είναι πα΄ρανομα και νόμιμα και τίποτα δεν λειτουργεί ουσιαστικά.

Είναι η Ελλάδα των πολιτικών που αρνούνται να εκσυγχρονίσουν το κράτος, να καταργήσουν το ρουσφέτι, να διακόψουν την πολυνομία, να οργανώσουν τη χώρα όπως της αξίζει, να πάψουν να βάζουν τους εαυτούς τους πάνω από το γενικότερο καλό.

Προσωπικά δεν έχω την παραμικρή αυταπάτη: Ούτε αυτή η βιβλική καταστροφή θα αλλάξει την χώρα. Αν έμαθα κάτι είναι ότι η Ελλάδα δεν θέλει να αλλάξει πουθενά και για τα δεινά της φταίνε πάντα οι άλλοι, όπως και για τις φωτιές που "μάλλον κάποιοι της έβαλαν" κατά την κυβέρνηση.

                                ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης