Οι κάλπες είναι πλέον ορατές και φέρνουν πανικό στην κουρασμένη κυβέρνηση...

Στη Θεσσαλονίκη μπορούσε κανείς να επισημάνει εύκολα την παρακμή της κυβέρνησης. Εκατοντάδες αστυνομικοί είχαν αποκλείσει την μισή πόλη για να μην μπορέσουν (αριστεροί) διαδηλωτές να πλησιάσουν τον (αριστερό) Τσίπρα. 

Ο πρωθυπουργός μιλούσε για την ανάπτυξη σε μια πόλη που είχε ξεμείνει από νερό και οι δημότες της έτρεχαν μα τα λαϊνια να βρουν βρύσες. Σε αυτό το συνέδριο ανάπτυξης το μόνο έργο που βρήκαν να περιγράψουν ήταν το... Μετρό της Θεσσαλονίκης που κάποια στιγμή ΘΑ λειτουργήσει ένα κομμάτι του και μετά ΘΑ πάει για Καλαμαριά.

Ακόμα και αυτή η μονότονη περιοδεία των υπουργών στις 13 Περιφέρειες με θέμα την ανάπτυξη έχει καταντήσει βάσανος. Εκφωνούν έργα που εδώ και δεκαετίες δεν έχουν ολοκληρωθεί, ή πρακτικές που πρέπει να υλοποιήσουν λόγω των Μνημονίων. Όλα αυτά τα παρουσιάζουν σαν ένα δήθεν "σχέδιο", όμως σχέδιο δεν υπάρχει ούτε για κάθε Περιφέρεια, ούτε για την χώρα ολόκληρη. Θεατές είναι οι άνθρωποι.

Το χειρότερο - γι αυτούς - είναι ότι φτάσαμε αισίως στον Απρίλιο του 2018. Οι κάλπες είναι ορατές, δεν έιμαστε π.χ. στο 2017 όταν οι εκλογές ήσαν κάτι μακρινό που δεν άξιζε καν να ασχοληθείς. Τώρα είναι κάτι τόσο κοντινό, που μήνα - μήνα γίνεται βρόγχος. Κι αυτοί το ξέρουν: Όλα είναι στον άερα και τίποτε δεν έχει διορθωθεί, τι θα κάνουν; Δεν υπάρχει χρόνος πια!

Στο μεταξύ το σχέδιο "αναμπουμπούλα" που έχει ήδη ξεκινήσει με λάσπη, εξεταστικές, εξοντωτικές επιθέσεις κατά προσώπων και Θεσμών, δεν αποδίδει. Κανείς δεν πιστεύει τίποτε σε αυτή τη χώρα - δικό τους έργο αυτό - οπότε το μόνο που απομένει είναι το succes story, με την δήθεν έξοδο από τα μνημόνια. Εκεί θα συντριβούν: Όλα θα είναι χειρότερα, πιθανόν να χρειάζεται η χώρα κι άλλο μνημόνιο, τόσο χάλια. Τι θα λένε; Και το σημαντικότερο: Ποιοι θα τους πιστέψουν;

Το 2018 θα είναι η χρονία των πολιτικών εκκαθαρίσεων. Κανείς δεν θα μπορεί να κρυφτεί πίσω από ψεύδη, διχασμούς και ψευτο-υποσχέσεις. Δείτε την κούρασή τους στην κυβέρνηση. Το ξέρουν ότι απέτυχαν παντού και δεν φαίνεται να έχουν δυνάμεις κάτι να διορθώσουν, (άλλωστε δεν μπορούν, θα τα είχνα κάνει). 

Οι κάλπες που πλησιάζουν, μοιάζει να σκορπούν πανικό στις τάξεις τους. 

                        ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης