Οι Ευρωπαίοι ξέρουν πια τι είναι η Ελλάδα αυτών των πολιτικών

Επιτέλους η (νέα) δικαιολογία βρέθηκε: Για κάθε ευρώ που θα κόβουν, ένα... ίδιο ευρώ θα το επιστρέφουν (!). Τώρα μπορούμε να πάρουμε κι άλλα μέτρα νικήσαμε. (Το λένε στα τηλεπαράθυρα σχεδόν όλοι: Μπαλαούρας, κυβερνητικός εκπρόσωπος κ.α.).

Όμως η επτάχρονη κρίση που συνεχίζεται αμείωτη και χειρότερη στην Ελλάδα, ξεγύμνωσε τους πάντες και τα πάντα. Σαν το πλοίο που μπάινει σε φοβερή τρικυμία και αποδεικνύεται ότι ο πλοίαρχος είναι άπειρος, το πλήρωμα ερασιτέχνες, οι επιβάτες αδαείς και προβληματικοί. Τότε η κοινή λογική συνειδητοποιεί ότι το πλοίο ακόμη κι αν δεν βουλιάξει θα πορεύεται με σπασμένα κατάρτια, μισές μηχανές, χωρίς εφόδια, χωρίς πυξίδα.

Πρώτοι το κατάλαβαν οι Ευρωπαίοι. Η Ελλάδα δεν έπρεπε να μπει στο ευρώ γιατί δεν είναι κανονική ευρωπαϊκή χώρα.Το κράτος της είναι ένα τέρας που καταστρέφει κάθε επένδυτική προσπάθεια, καταδιώκει τους πολίτες και κοστίζει πολύ πέρα από τις οικονομικές δυνάμεις της χώρας.

Μετά είδαν την επόμενη αλήθεια. Πίσω από αυτή την μοναδική φαυλοκρατική χώρα υπάρχουν πάντοτε, οι ΟΜΟΙΟΙ ανυπόληπτοι πολιτικοί που την λεηλατούν. Όταν αναλαμβάνουν την εξουσία οικειοποιούνται το κράτος και το κάνουν μαγαζάκι τους με όλες τις βιβλικές καταστροφές που σημαίνει αυτό.

Ξέρουν μόνο να προσλαμβάνουν ημέτερους, να μοιράζουν δημόσια έργα, φυσικά να παίρνουν μίζες, να περνούν νυχτρεινλές τροπολογίες για μικρο-εξυπηρετήσεις και πάντως ένα δεν ξέρουν: Να κυβερνήσουν.

Αυτό που πλέον γνωρίζουν με ακρίβεια οι Ευρωπαίοι έχοντας ζήσει μία μία τις ανυπόληπτες ελληνικές κυβερνήσεις των μνημονίων, αρχίζει να ξεκαθαρίζει και στο εσωτερικό της χώρας. (Γι αυτό άλλωστε σκέπτονται να αποβάλλουν την Ελλάδα με ένα Grexit και όταν γίνουμε κράτος ξαναγυρίζουμε).

Αν εξαιρέσουμε αυτούς που δυστυχώς πιστεύουν στον Σώρρα, στη δραχμή και σε άλλους παρόμοιους θιάσους, τι μένει; Μια κοινωνία πολιτών που καταλαβαίνουν ότι η Ελλάδα δεν έχει σωτηρία όσο η αναξιοκρατία έχει μηδενιστεί από τον κομματισμό, η παιδεία είναι ανύπαρκτη και παραδίδει αστοιχείωτους πολίτες στα κοινά, τα διεφθαρμένα κόμματα στρατολογούν ατάλαντους και ιδιοτελείς, κανείς τους δεν σχεδιάζει τίποτε για την επόμενη ημέρα.

Τώρα ξέρουμε τι ήταν και τι είναι οι Παπανδρέου, Σαμαράς, Τσίπρας. Ξέρουμε τι είναι τα κόμματα που μικρές ομάδες τα ποδηγετούν. Μπορούμε να ξεχωρίσουμε τον τιποτένιο από τον κάπως άξιο. Μέσα από το ξεγύμνωμα ΟΛΩΝ, έχει προβάλλει η πικρή αλήθεια: Δεν έχουμε καμία πραγματική ελπίδα όσο η ΦΑΥΛΟΚΡΑΤΙΑ αδιαφορεί για την Ελλάδα και στα σκοτεινά την κατακλέβει υπέρ των ολίγων της παρέας.

Τέλος, τώρα που οι πολλοί ξέρουμε, περισσεύει η γελοιότητα όταν οι φαύλοι με πομπώδες ύφος εξηγούν πως η χώρα π.χ. "περνά τον τελευταίο κάβο" (το έχουν πει και οι τρεις πρωθυπουργοί δυστυχώς). Αλλά δεν τους νοιάζει ούτε η γελοιοποίηση. Σημασία έχει η εξουσία και τα "καλά" της. Το ξέρουν ότι ξέρουμε.

                    ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

(ΥΓ: Έτσι εξηγείται και ο γεγονός ότι η πλειοψηφία των Γερμανών πολιτών είνια υπέρ του Grexit).

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης