Οι δανειστές με την τρίτη αξιολόγηση συνεχίζουν τον αφοπλισμό του αδιόρθωτου ελληνικού πολιτικού συστήματος

Οι Ευρωπαίοι θα επιχειρήσουν με την τρίτη αξιολόγηση να περιορίσουν ακόμη περισσότερο την αυθαιρεσία του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Αν διαβάσει κανείς προσεκτικά τα 95 προαπαιτούμενα αυτής της αξιολόγησης, θα διαπιστώσει ότι στην πλειοψηφία τους είναι μέτρα ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ των πολιτικών από την εύρρυθμη λειτουργία της χώρας.

Για παράδειγμα ένα προαπαιτούμενο είναι η συγχώνευση εντός του 2017, του μηχανισμού είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών του ΕΦΚΑ με τον μηχανισμό είσπραξης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Και αυτές οι εισπράξεις θα περάσουν στα χέρια των ξένων, η εκάστοτε κυβέρνηση απλά θα τις παρακολουθεί.

Άλλα παράδειγμα: Ανεξάρτητος ελεγκτής θα ελέγχει στο εξής τις πληρωμές του Δημοσίου ενώ θα ελέγξει και τις καταβολές που (δεν...) έγιναν πέρσι για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου. Θυμίζουμε την επιμονή των ξένων να εξοφληθεί ο ιδιωτικός τομέας και η... πολύμηνη αντίσταση της κυβέρνησης που δεν πληρώνει για να εμφανίζει ταμείο!

Επίσης θα επιβληθεί από τους ξένους η ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ. 

Ακόμη οι δανειστές ζητούν την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ψήφιση μέτρων που ξεμπλοκάρουν τις επενδύσεις σε Ελληνικό, Σκουριές κ.α. Επίσης την πρόσληψη αληθινών... εμπειρογνωμόνων μέ την ίδρυση μητρώου στο οποίο θα έχουν καταγραφεί για την εποπτεία των συγχρηματοδοτούμενων έργων.

Τα περισσότερα μέτρα που επιβάλλουν οι δανειστές έχουν να κάνουν με μια απλή λογική: Να χτυπήσουν το κομματικό κράτος των Ελλήνων πολιτικών που καταστρέφει διαχρονικά την χώρα και δεν της επιτρέπει να εκσυγχρονιστεί.

Αυτό ξεκίνησε με το να δίνουν σταγόνα - σταγόνα τα δανεικά ελέγχοντας την εφαρμογή των υπογεγραμμένων μέτρων (επί Παπανδρέου). Μετά πήραν όλη την περιουσία της χώρας (72.000 ακίνητα και εκτάσεις), τις Τράπεζες, ανέλαβαν τις εισπράξεις, περιόρισαν τιις προσλήψεις στο Δημόσιο (μια πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις), είναι αυτοί που ολοκλήρωσαν τα οδικά έργα κ.ο.κ. (όλα αυτά επί ΣΥΡΙΖΑ).

Φυσικά συνεχίζουν. Η μάχη με τους Έλληνες πολιτικούς είναι Ο ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΣ τους αλλά κανείς δεν το γράφει ούτε το λέει, πιθανόν να μην το έχουν καταλάβει κιόλας. Ένας αφοπλισμός που - πιστέψτε με - κάποια στιγμή θα ολοκληρωθεί μιας και οι Έλληνες πολιτικοί την εξουσία θέλουν,όχι να οργανωσουν μια ελεύθερη χώρα.

                               ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης