Οι δανειστές θα επιβληθούν και πάλι - Δεν πρόκειται να τους εμποδίσει το σαθρό πολιτικό σύσημα στην Ελλάδα και ενώ η οικονομική ασφυξία θα μεγαλώνει συνεχώς

Σε βαθύ ύπνο εξακολουθεί να βρίσκεται το πολιτικό σύστημα της χώρας με το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων να παραμένει ανίκανο να συνεννοηθεί και κυρίως να παραμένει ανίκανο να προτείνει. Η κυβέρνηση άλλαξε η πολιτική καθημερινότητα όχι.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΩΤΑ: Στα τηλεπαράθυρα διαγκωνίζονται δημοσιογράφοι και πολιτικοί για το συνηθισμένο κουτσομπολιό βρύσης που κανείς δεν θυμάται το παραμικρό. Υπουργοί αναγγέλλουν δράσεις τους με ζωή 24 ωρών, γιατί την επομένη δεν ισχύει τίποτε.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Τις 100 δόσεις που επειδή θα απέφεραν έσοδα δεν χρειάζεται να ερωτηθούν οι δανειστές και έχει αναγγλεθεί η κατάθεση του νομοσχεδίου τρείς φορές; Ή ότι πήραν πίσω τα μισά από όσα εξήγγειλαν και περιμένουν την έγκριση των θεσμών; Ή μήπως το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ;

Μόνη εξαίρεση - ευτυχώς - από την σύγχιση που επικρατεί στην κυβέρνηση είναι ο κ. Αλ. Τσίπρας που διορθώνει, πιέζει, τολμά. Όμως αυτό δεν αρκεί, δεδομένου ότι η Ελλάδα πάντα χρειάζεται σχέδιο ανάπτυξης, δηλάδη σχέδιο αύξησης του πλούτου που παράγει η χώρα.

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ: Δεν προτείνει τίποτε απολύτως. Μοναδικό μέλημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης είναι να υπονομεύουν τις εξαγγελίες της κυβέρνησης χωρίς στη θέση τους να προτείνουν κάτι. Η εικόνα της αντιπολίτευσης είναι πράγματι θλιβερή. Η χώρα δεν έχει να ελπίζει σε πολιτικούς που ούτε σκέπτονται, ούτε προτείνουν.

ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ: Μια μόνο φράση: Πρόκειται για ένα αξιολύπητο φιάσκο. Καθημερινά χάνονται ώρες ολόκληρες σε εκπομπές του τίποτα, με διαλόγους του τίποτα και παρεμβάσεις του τίποτα. Τα ελληνικά ΜΜΕ έχουν αυτοακυρωθεί δεν εκπροσωπούν παρά μόνο την ευτέλεια. Οϋτε την ενημέρωση, ούτε τον φτωχοπιημένο πολίτη, ούτε τον έλεγχο της εξουσίας. Είναι ξεπερασμένες θλιβερές καρικατούρες του παρελθόντος, δεν βοηθούν πουθενά.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ: Έχοντας βεβαιωθεί ότι τα κόμματα και τα πολιτικά πρόσωπα της μεταπολίτευσης κατέστρεφαν τη χώρα, παρέχουν μια μοναδική στήριξη στη νεα κυβέρνηση και επιδεικνύουν εντυπωσιακή υπομονή. Φυσικά οι πολίτες δεν είναι μέρος της κρίσης, αλλά τα θύματά της. Ωστόσο ας ενημερώσει κάποιος το πολιτικό σύστημα ότι η ανέχεια και αδικία συνεχίζονται και η υπομονή των πολιτών δεν θα είναι αέναη.

ΠΟΥ ΒΑΔΙΖΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΛΛΑΔΑ;

Σήμερα είμαστε χειρότερα από ότι πριν λίγους μήνες. Η κυβέρνηση κατάφερε να επιβάλλει ένα άλλο πλαίσιο διαπραγμάτευσης αλλά αυτό δεν σημαίνει ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. Οι δανειστές καθοδηγούμενοι από την Γερμανία και τον κ. Σόιμπλε προσωπικά, διέκοψαν κάθε χρηματοδότηση και διεμήνυσαν ότι ακόμα και αν βάζει τα θέματα η ελληνική πλευρά, πάντα στο τέλος κάθε συζήτησης θα καταλήγουμε στις μνημονιακές υποχρέωσεις.

Η οικονομική ασφυξία, το κάθισμα της αγοράς, η έλλειψη σχεδίου, το άγνωστο κοντινό μέλλον περιγραφουν τι "πέτυχε" η Ελλάδα σήμερα. Μπορεί αυτό να συνεχιστεί επί 4 μήνες;

Από την άλλη οι δανειστές ετοιμάζουν μια οικονομική... "λύτρωση". Νέο δάνειο ακόμη και 30 δισ. ευρώ. Κι άλλα δισ. από την συμμετοχή της Ελλάδας στην εκτύπωση ευρώ. Νεα σκληρά μνημονιακά μέτρα. Το μόνο που θα χαρίσουν οι Γερμανοί στην Ελλάδα θα είναι τα μέτρα υπέρ των φτωχών (επειδή έχουν μικρό κόστος).

Σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με ακρίβεια την πολιτική Βαρουφάκη που υποστηρίζει ότι οι δανειστές "θα δέχονται τις προτάσεις μας". Αυτό όμως είναι ένας ευσεβής πόθος. Τι θα γίνει αν πολύ απλά δεν δέχονται; (ό και πιθανότερο;).

Όλα θα φανούν στις ΕΞΙ προτάσεις Βαρουφάκη που θα κατατεθούν την Δευτέρα στο Eurogroup. Αν επιστραφούν ως απαράδεκτες τότε θα είναι φανερό ότι οι δανειστές έχουν αποφασίσει να επιβάλλουν τα πάντα στην Ελλάδα με το ζόρι. Και προφανώς θα τα καταφέρουν. Δεν υπάρχει ένα συγκροτημένο πολιτικό σύστημα να τους αντιμετωπίσει, ούτε βέβαια μια οργανωμένη χώρα. Ανοίξτε την τηλεόραση και θα καταλάβετε.

Αυτό σημαίνει ότι η φτωχοποίηση θα συνεχιστεί αγκαλιά με την αδυναμία των Ελλήνων πολιτικών να ανοίξουν την αγορά πάιρνοντας μέτρα ανακούφισης που θα επιδρούσαν ευεργετικά και στην ψυχολογία και στην ανάπτυξη.

                 ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης