Οι ανειδίκευτοι στην εξουσία παροπλίζοντας παντού τους ειδικούς...

Βλέποντας καθημερινά τόσους πολλούς πολιτικούς - παντογνώστες στα τηλεπαράθυρα, απορείς: Πώς και δεν έχει σωθεί η χώρα εδώ και δεκαετίες; Η απάντηση είναι απλή: Όλοι αυτοί οι παντογνώστες δεν έχουν καμία ιδέα για οτιδήποτε. Αγνοούν μέχρι πρόκλησης τι συμβαίνει έξω στον αληθινό κόσμο των απλών ανυπεράσπιστων ανθρώπων και η μόνη τους ενασχόληση είναι να διαλαλούν τις αποφάσεις που παίρνει κεντρικά σε κάθε κόμμα, η λεγόμενη (μικρή αριθμητικά) "ηγετική ομάδα".

Είναι τόσο προκλητικοί μάλιστα ώστε την ώρα που υποστηρίσουν δημοσίως σε μια εκπομπή π.χ.το μαύρο, αν τους έρθει μήνυμα στο κινητό ότι η "γραμμή" άλλαξε, έγινε εντελώς αντίθετη - άσπρο - αμέσως ξεκινούν με αντίθετα επιχειρήματα να υποστηρίζουν ότι καταδίκαζαν. Δεν έχουν κανένα πρόβλημα να αυτοεξευτελίζονται, η δουλίτσα να γίνεται.

Αυτή η αδιανόητη άγνοια σχεδόν και των 300 βουλευτών για τις αγωνίες της καθημερινότητας των απλών ανθρώπων, είναι βαρύ έλλειμμα Δημοκρατάας αλλά υπάρχουν και χειρότερα. Η Ελλάδα είναι διαχρονικά η ΜΟΝΗ χώρα που καταργεί πλήρως την διοικητική της διάρθρωση και την αναθέτει σε ερασιτέχνες με μοναδικό τους προσόν την κομματική ταυτότητα. Συμβαίνει παντού στο σύνολο της δημόσιας διοίκησης.

Δείτε την ΕΛΑΣ. Ενώ απαρτίζεται από πολύπειρους επαγγελματίες με βαθιά γνώση του αντικειμένου και σπουδαίες ικανότητες, αρκεί ένα νεύμα του Υπουργού Προστασίας για να αφήνουν τα Εξάρχεια στο έλεος της παρανομίας, να επιτρέπουν σε μετανάστες να σπάνε και να καίνε στα λιμανια κ.ο.κ.

Ο ανειδίκευτος Υπουργός, σταματά το εξειδικευμένο πρόσωπικό σε ΚΑΘΕ ΤΟΜΕΑ της δημόσιας ζωής: Στην Παιδεία, την Υγεία, τον Ελληνικό Στρατό, την Οικονομία, παντου. 

Σε κάθε άλλη χώρα της πολιτισμένης Δύσης, ΟΛΟΙ οι φορείς τους λειτουργούν ανεξάρτητα και δεν παίρνουν καμία εντολή από το πολιτικό προσωπικό. Μόνο τους νόμους είναι υποχρεωμένοι να τηρούν ευλαβικά. 

Στην Ελλάδα της παραλυσίας, δεν υπάρχουν ούτε νόμοι: Καίνε μπροστά στα μάτια των αστυνομικών ένα τρόλεϊ και αυτοί δεν εφαρμόζουν το νόμο γιατί ο ανιδίκευτος Υπουργός έχει διατάξει τους ειδικευμένους γνώστες της ΕΛΑΣ να μην τους εφαρμόζουν.

Με βάση τα παραπάνω, σωτηρία για την χώρα δεν υπάρχει. Θα υπήρχε μόνο αν ΚΑΘΕ ΘΕΣΜΟΣ λειτουργούσε χωρίς κομματικό καπέλωμα. Μόνο αν οι επαγγελματίες σε κάθε τομέα έκαναν την δουλειά τους με τις ικανότητές τους, κρινόμενοι από το αποτέλεσμα και μόνον.

Εδώ όμως, ένας ασήμαντος κομματικός Υπουργός, που μπορεί  να έχει βγάλει μόνο ένα Γυμνάσιο τα ξέρει όλα. Παντογνώστης κι αυτός. Κι όλοι άλλοι τίποτα. Αυτοί είναι άσχετοι που μόνο με κομματική εντολή πρέπει να κινηθούν. Ο ανειδίκευτος  διατάζει, οι εξειδικευμένοι έχουν καταργηθεί. Τέτοια χάλια.

                            ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης