Οι αγορές δεν είναι ιθαγενείς να τις παραπλανάς με ψεύδη και ανούσια λογίδρια

Στα τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα είναι μονίμως σε μια πρωτοφανή σε έκταση ακυβερνησία. Αυτοί που ανέλαβαν να κυβερνήσουν το 2015, ήσαν απολύτως απροετοίμαστοι γι αυτό, μα ούτε και μπόρεσαν στη συνέχεια να γίνουν ικανοί.

Κάθε υπουργείο "ψάχνεται" να δει τι θα κάνει χωρίς πυξίδα ή πρωθυπουργικές εντολές. Δείτε το Υπουργείο Παιδείας όπου τρεις υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεταν ο ένας μετά τον άλλον δικά τους "σχέδια", εντελώς άσχετα μεταξύ τους και φυσικά πρόχειρα: Σκέψεις καφενείου που εφαρμόστηκαν εν μέρει, ή και καθόλου.

Αυτό συμβαίνει σε κάθε υπουργείο. Κάθε πρωί που πάνε στα γραφεία τους δεν έχουν ιδέα τι να κάνουν. Προχωρούν στα τυφλά κυριολεκτιικά στο σκοτάδι. Μόνο τυφλοί της πολιτικής ψηφίζουν δυο φορές περικοπή συντάξεων και αγωνίζονται μετά να μην τις κόψουν. Μόνο τυφλοί θα παρουσίαζαν... δυο ισολογισμούς της χώρας. (Άπειρα τα παραδείγματα τυφλότητας φυσικά).

Στον ΣΥΡΙΖΑ έγινε πολύ γρήγορα κατανοητό ότι η Ελλάδα είναι στην πραγματικότητα μια ΜΗ κυβερνήσιμη χώρα. Έτσι οι προτεραιότητες του άλλαξαν. Πρυτάνευσε η κομματική λογική της παραμονής στην εξουσία. Φόρεσαν αμέσως τα κοστούμια των προηγουμένων στήνοντας κομματικό κράτος, ιδρύοντας άχρηστους φορείς για πελατειακές προσλήψεις και βολεύοντας τις οικογένειές τους. Έγιναν όμοιοι με το τέρας που υποτίθεται ότι θα πολεμούσαν.

Δεν έμειναν όμως μόνο σε αυτό. Με ένα καθημερινό "ντού" στα ΜΜΕ και με την καθοδήγηση των υπογείων του Μαξίμου και του νεοαυριανισμού,  "κουκουλώνουν" αυτή την ακυβερνησία τους. 

Με την μέθοδο της παραπλάνησης και του ψεύδους, ΟΛΟΙ τους, κάνουν το άσπρο, μαύρο στα πάντα, με κορυφαίο ότι είναι αυτοί που μας έβγαλαν από τα μνημόνια και πλέον όχι μόνο θα αποφασίζουμε μόνοι μας αλλά θα μας αποθεώσουν και οι αγορές που "τα καταφέραμε".

Στους εδώ ιθαγενείς υπάρχουν αρκετοί που πείθονται από αυτά (εδώ τους έπεισε ο Σώρρας πως έχει 600 δισ. ευρώ) δεν υπάρχει πρόβλημα. Στις αγορές όμως κάθε φορά που οι της κυβέρνησης  ανοίγουν το στόμα τους, ή αναγγέλουν ρουσφετολογικά μέτρα, πέφτει το Χρηματιστήριο, ή αυξάνονται τα επιτόκια στα ελληνικά ομόλογα.

Τώρα είναι πολύ πιθανό να ζήσουμε μια έξοδο του ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία, ανάλογη με την είσοδό του το 2015. Με θεμελιώδεις καταστροφές στην εθνική οικονομία, που θα πρέπει και πάλι να τρέξει η χώρα να συμμαζέψει, με νέες αιματηρές περικοπές από τους πολίτες της.

Βλέπετε η οικονομία δεν έχει αυτιά να ακούει την μπουρδολογία των τηλεοπτικών πάνελ. Στην οικονομία "μιλούν" οι αριθμοί, όχι αυτά που επινοούν οι λάτρεις της παραπλάνησης.

                                               ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης