Μόνο η Ελλάδα αποκλείει πολίτες της από την κάλπη - Ο πολιτικός καιροσκοπισμός στο έπακρο

Μόνο στην Ελλάδα το πολιτικό σύστημα έχει αποκλείσει τους Έλληνες πολίτες από την κάλπη όταν αυτοί βρίσκονται εκτός Ελλάδος. Ακόμα και η τριτοκοσμική Τουρκία έχει φροντίαει οι εκτός χώρας πολίτες της να ψηφίζουν.

Αλλά και στην Γαλλία οι Γάλλοι πολίτες των υπερπόντιων κτήσεων καθώς και αυτοί που κατοικούν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και στον Καναδά έχουν ήδη ψηφίσει και επιλέξει έναν εκ των υποψηφίων για τον δεύτερο και τελικό γύρο των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθεί στις 7 Μαΐου. 

Λιγότεροι από ένα εκατομμύριο, σε σύνολο 47 εκ., οι οποίοι έχουν συνολικά δικαίωμα ψήφου, προσέρχονται στις κάλπες στην Γουαδελούπη την Γαλλική Γουιάνα, στη Γαλλική Πολυνησία και σε άλλα -ευρωπαϊκά μεν εδάφη, εκτός όμως της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Στην Ελλάδα η ψήφος στον απόδημο ελληνισμό θα "έδενε" την εθνική συνείδηση, θα δυνάμωνε διεθνώς τη φωνή της χώρας και θα ισχυροποιούσε το ελληνικό έθνος σε όλες τις δράσεις του ((οικονομία, κοινωνία, κ.α.). Όχι μόνο έχουν αποκλείσει τον απόδημο ελληνισμό αλλά έχουν φτάσει να αποκλείουν και τους Έλληνες που ενώ έχουν δικάιωμα ψήφου, επειδή εργάζονται στο εξωτερικό δεν μπορούν να πάνε στην εκεί πρεσβεία ή το προξενείο να ψηφίσουν!.

Οι συμπολίτες μας αυτοί αγνοήθηκαν περιφρονητικά (και με ιδιοτέλεια φυσικά) ακόμα και στον τελευταίο εκλογικό νόμο όπου η δημοκρατία επέβαλε υποτίθεται την απλή αναλογικά αλλά να μην ψηφίζουν όσοι λείπουν...

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης