Μπορεί το σάπιο - διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα να σώσει τη χώρα;

Tο πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι οικονομικό, η Ελλάδα είναι μια πλούσια χώρα με υψηλές δυνατότητες παραγωγής και ανάπτυξης. Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι διαχρονικά ΠΟΛΙΤΙΚΟ. Ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα με ακραία τυχοδιωκτική συμπεριφορά καταστρέφει κάθε ελπίδα ανάπτυξης και κρατά την χώρα καθηλωμένη στην απραξία.

Το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα αφορά δυστυχώς ΟΛΑ τα κόμματα και την συντριπτική πλειοψηφία των δημόσιων προσώπων (υπάρχουν κάποιοι που τα λένε, αλλα ποιος να τους ακούσει;)

Στα χρόνια της μεταπολίτευσης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εναλλάσονταν στην εξουσία κάνοντας τα ίδια: Κανένα σχέδιο, πελατειακό κράτος, καταλήστευση του εθνικού πλούτου, μίζες παντού, ποδηγέτηση και αφοπλισμός των θεσμών, δανεικά που υποθήκευαν το μέλλον όλων μας, κράτος - τέρας.

Τα κόμματα της μόνιμης αντιπολίτευσης ήσαν συνυπεύθυνα για την φαυλοκρατία που ζούσαμε. Απολάμβαναν τον ρόλο του μικρού κόμματος που γκρινιάζει, συναλλάσονταν με τους κυβερνώντες, δεν πρότειναν ποτέ τίποτε, διαδήλωναν μόνο για να αυξηθούν οι μισθοί των... δανεικών, ΔΕΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑΝ ΠΟΤΕ για την επερχόμενη καταστροφή. Ήσαν και αυτά βολεμένα μέσα στην παθητικότητα και την ραστώνη.

Και ερχόμαστε στο σήμερα. Επτά ολόκληρα χρόνια από την υπογραφή του πρώτου μνημονίου και το πολιτικό σύστημα είναι πάντα το ίδιο και χειρότερο, δηλαδή χωρίς σχέδιο για τίποτε και με λογικές τυχοδιωκτισμού.

Μια διαρκώς ψευδόμενη κυβέρνηση. Ο Τσίπρας δήλωσε στην Κίνα ότι γυρίζουμε σελίδα, την ώρα που η αγορά βουλιάζει πρωτοφανώς και ο Παππάς έχει την δυνατότητα να μοιράσει 11 τηλεοπτικές άδειες δημιουργώντας αμέσως 4.000 θέσεις εργασίας αλλά το σχέδιο του είναι να δώσει μόνο 4, απολύοντας 3.000 ανθρώπους.

Μια αντιπολίτευση τύπου... Λεβέντη. Καφενείο "η Ωραία Ελλάς", όπου όλα λύνονται εύκολα στα λόγια αλλά κανείς δεν σηκώνεται από το τάβλι και τον καφέ να εργαστεί γι αυτό. 

Και μόνο ότι συνολικά η αντιπολίτευση ανέχεται την βιβλική καταστροφή της ακυβερνησίας ΣΥΡΙΖΑ και δεν έχει βγει στα κεραμίδια και τους δρόμους με πειστικό σχέδιο και πειθώ κινητοποιώντας την κοινωνία, δείχνει ότι η μεταπολίτευση συνεχίζεται. Μόνο που τώρα δεν υπάρχουν δανεικά και πρέπει να πληρώνουμε τους πολiτικούς με ανεργία, απόγνωση, λουκέτα, περικοπές μισθών και συντάξεων και απελπισία.

                        ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης