Μιλούν για σύγκριση προγραμμάτων ενώ δεν έχουν σχέδιο για οτιδήποτε

Πως μπορείς να αντιμετωπίσεις τα συνεχή ψεύδη όταν μάλιστα ένας ολόκληρος στρατός στελεχών τους, εξορμά να τα υποστηρίζει; Δεν μπορείς. Τα ψεύδη γίνονται μέρος μιας εικονικής πραγματικότητας που απασχολεί τη δημόσια συζήτηση και τελικά επηρεάζει τον απλό πολίτη.

Από τα κορυφαία ψεύδη είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης δήθεν προτείνει εργασία επτά ημερών "από ήλιο σε ήλιο" όπως άκουσα να λέει και επιφανές στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Τι κι αν ο κ. Μητσοτάκης το έχει διαψεύσει χίλιες φορές, λέγοντας μάλιστα ότι πλέον "αυτοί οι άνθρωποι βάζουν το ψέμα και στο στόμα των... άλλων; Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει καθημερινά να το αναφέρει με κυνισμό και ωμότητα αν και γνωρίζει ότι πρόκειται περί απύθμενης τερατολογίας.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο ψέμα είναι ο ισχυρισμός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο και πως "σε αυτές τις εκλογές θα πρέπει συγκριθεί με το σχέδιο της ΝΔ". Αφού υπογραμμίσουμε ότι ποτέ κανείς δεν είχε σχέδιο στην δύσμοιρη αυτή χώρα, η μεγάλη αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δυο χρόνια ως αξιωματική αντιπολίτευση και πέντε ως κυβέρνηση δεν είχε σχέδιο για τίποτε. Φυσικά ούτε τώρα έχει κάποιο σχέδιο (εδώ δεν είχε όταν κυβερνούσε θα έχει τώρα που φεύγει;).

Μάλιστα όταν ο ΣΥΡΙΖΑ λέει "δείτε τι κατάφερα" (μείωση ανεργίας, αύξηση τουριστικής κίνησης κ.λπ.), ΘΕΑΤΗΣ είναι. Όλα συμβαίνουν από τον αγώνα του ιδιωτικού τομέα να επιβιώσει. Αυτοί ή κοιτούν ή παίρνουν μέτρα να φρενάρουν την όποια επίδοση.

Τα σκέφτομαι όλα αυτά, διαβάζοντας ότι ο τουριστικός κλάδος ζητά επιτέλους μέτρα ενίσχυσης του όπως μείωση του ΦΠΑ (το πήγαν στο 24%), κατάργηση του φόρου διανυκτέρευσης, μείωση του φόρου στο 20%, νέες υποδομές (δεν αντέχει η χώρα το κύμα αφίξεων), διάχυση των τουριστών και σε άλλα μέρη της Ελλάδας που το αξίζουν (με κάποια σχέδιο...) κ.α.

Στον τουρισμό δεν υπήρξε κανένα απολύτως σχέδιο, όλα έγιναν από τους ιδιώτες και τρίτες αιτίες (εμφύλιοι, πραξικόπημα στην Τουρκία, τρομοκρατία σε ανταγωνιστικές μας χώρες). Ακριβώς ίδια είναι η εικόνα παντού: Σχέδιο πουθενά. Συνεπώς όταν ο κ. Τσίπρας λέει "να συγκρίνουμε σχέδια" μιλά στο κενό. Ούτε στα ψέματα δεν έχει κάτι να περιγράψει. Δεν έχουν ούτε σχέδιο επί χάρτου.

                             ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης