Μια νέα πολιτική περίοδος ξεκινά - Τα τελικά συμπεράσματα των εκλογών

Από σήμερα ξεκινά μια νέα ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα πολιτική περίοδος για την χώρα. Το πολιτικό σύστημα απαλλαγμένο από τα κόμματα που δημιούργησε η μνημονιακή περίοδος φαίνεται να βρίσκεται σε μια νέα επανεκκίνηση. Ας το δούμε πιο αναλυτικά:

- Μετά τον εξοστρακισμό των ΑΝΕΛ και του Ποταμιού άλλα δύο κόμματα που τα δημιούργησε η κρίση η Ένωση Κεντρώων και η Χρυσή Αυγή αφανίζονται οριστικά. Οι πολίτες ψήφισαν αυτά τα τέσσερα κόμματα για διαφορετικούς λόγους. αλλά όταν διαπίστωσαν ότι τίποτε ουσιαστικό δεν μπόρεσαν να προσφέρουν, τα εγκατέλειψαν.

- Ο κ. Τσίπρας ηττάται... καταχειροκροτούμενος. Το ποσοστό άνω του 30% που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ κρύβει εντελώς όλες τις αιτίες της βαρύτατης ήττας μια από τις οποίες είναι βέβαια οι μεγάλες ευθύνες του αρχηγού και της ομάδας περί αυτόν. Το άστρο του κ. Τσίπρα δεν έχει σβήσει λοιπόν, μοιάζει να συνεχίζεται και ένα ερώτημα είναι αν τώρα θα υπάρξει η ικανότητα να εκφράζει σωστά την Κεντροαριστερά. (Η αδυναμία διακυβέρνησης της χώρας δεν είναι η απόδειξη ότι το μπορεί πάντως...).

Είναι σημαντικό α τονισθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησε δυνάμεις επειδή το άνοιγμα που έκανε προς κάθε... κατεύθυνση (δεξιά, αριστερά, ΠΑΣΟΚ, Γέφυρες, κ.α.) τελικά λειτούργησε συν φυσικά το αντιδεξιό σύνδρομο που ακόμα υπάρχει στην Ελλάδα

- Οριακά διασώζεται η κυρία Γεννηματά και το ΚΙΝΑΛ αν και η αλήθεια είναι ότι απέτυχε πολλαπλώς να πείσει. Το μέλλον τους εδώ δεν εξαρτάται από αυτούς πια αλλά από το τι θα καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ που ήδη αναγγέλλει επισήμως την μετάλλαξη του σε σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.

- Τέλος ο μεγάλος νικητής Κυριάκος Μητσοτάκης πέτυχε προσωπικούς θριάμβους έχοντας τους πάντες απέναντί του ακόμα και μέσα στο κόμμα του. Η μεγάλη και πρωτοφανής αμφισβήτηση στο πρόσωπό του δεν τον πτόησε. Και τελικά τους κατανίκησε όλους.

Μίλησα στην αρχή για μια νέα ενδιαφέρουσα πολιτική περίοδο και να τι εννοώ: α) Αν η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη καταφέρει να οδηγήσει τη χώρα σε μια κανονικότητα και ένα νέο ήθος β) Αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορέσει να γίνει το κόμμα του νέου διπολισμού και γ) Αν σύντομα στην κεντροαριστερά γεννηθεί το καινούργιο.

                      ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης