Μια κυβέρνηση που δεν ξέρει να κυβερνά, ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου στο σκοπιανό, θεμελιώνοντας τον αλυτρωτισμό

Η Αριστερά την οποία αγαπήσαμε και πιστέψαμε, ήταν ένας διαρκής πλατωνικός έρωτας με το ανέφικτο. Είχε οράματα που γέμιζαν την ψυχή μας αν και γνωρίζαμε ότι το όνειρο που προσφέρει δεν θα το ζήσουμε ποτέ. Πόσο σπουδαίο ήταν όμως να ονειρεύεσαι και κυρίως να είσαι απέναντι κάθε φορά στην όποια εξουσία.

Σήμερα αυτή η Αριστερά των Ονείρων στην πράξη έχει αυτο-ακυρωθεί. Αυτό που βλέπουμε είναι μια απολιτίκ μειοψηφία που θέλει με κάθε τρόπο να επιβάλλει τις εμμονές της και να απολαμβάνει τη χλιδή της εξουσίας. Βλέπουμε επίσης πόσο επικίνδυνο είναι κάθε πράξη της να δικαιολογείται με έναν πακτωλό ψεμάτων που σε ταπεινώνουν.

Δείτε την συμφωνία των Πρεσπών. Ήδη ξεκίνησαν οι παρενέργειες από την επικίνδυνη συμφωνία που προωθούν πάση θυσία οι της κυβέρνησης. Οι παρενέργειες  περιγράφονται με μια φράση: Αυτή η συμφωνία θα ΕΔΡΑΙΩΣΕΙ με απόλυτο τρόπο ΟΛΕΣ τις αλυτρωτικές απαιτήσεις των Σκοπιανών.

Ήδη ιδρύονται "μακεδονικοί φορέις" στην Βόρεια Ελλάδα, (Αριδαία κ.α.), η κρατική τηλεόραση των Σκοπίων δείχνει καθημερινά ντοκιμαντερ που αναφέρονται στην "Μακεδονία του Αιγαίου" και στους "Μακεδόνες" που ζουν στην Ελλάδα και τώρα θα διδάσκονται την "μακεδονική" γλώσσα.

Εφόσον η συμφωνία κυρωθεί στην ελληνική Βουλή όλα αυτά θα γίνουν ένα μόνιμο τσουνάμι ακραίου εθνικισμού που θα εκφράζεται καθημερινά εντός των ελληνικών συνόρων. 

Βλέπω τους κυβερνώντες να παρακολουθούν απαθείς τις πρώτες επιπτώσεις της συμφωνίας των Πρεσπών. Γιατί απαθείς; Πρώτον γιατί δεν ξέρουν να κυβερνούν (σε κανέναν τομέα ούτε είχαν, ούτε έχουν σχέδιο) και δεύτερον γιατί δεν τους νοιάζουν οι επιπτώσεις. Αυτό που τους "καίει" είναι πως να παραμείνουν στο παιχνίδι της εξουσίας μετά τις κάλπες.

                                ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης