Μεταναστευτικό: Καταστροφική η συμφωνία ΕΕ - Ελλάδας - Τουρκίας

Ξεκινώντας νεαρός την δημοσιογραφία έβλεπα με δέος ακόμα και έναν αντιδήμαρχο, βέβαιος ότι είχε μέγεθος άξιο σεβασμού και προσοχής. Μου πήρε κάποια χρόνια εμπειρίας για να συνειδητοποιήσω ότι στην συντριπτική τους πλειοψηφία τα δημόσια πρόσωπα είναι συνηθισμένοι άνθρωποι, με κοινά ελαττώματα, επιρρεπείς σε ανοησίες και λάθη. Ελάχιστες οι φωτεινές εξαιρέσεις.

Όσο ψηλά και να βρίσκεται ένας ηγέτης αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ικανός για την μεγαλύτερη βλακεία. Η ιστορία είναι γεμάτη από τραγικές τους αποφάσεις με καταστροφικές συνέπειες, που οι μετέπειτα αναλυτές δεν μπορούσαν να τις εξηγήσουν, θεωρώντας τες αδιανόητες.

Μια τέτοια ανόητη περίπτωση, φαίνεται ότι είναι η συμφωνία ΕΕ - Ελλάδας - Τουρκίας στο προσφυγικό και μεταναστευτικό. Πώς να εξηγήσει κανείς, ότι Ευρώπη και Ελλάδα υπέγραψαν ΝΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ  από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά πρόσφυγες - μετανάστες και σε αυτά να γίνεται η αξιολόγηση τους; 

Πώς να σχολιάσουμε το γεγονός ότι δεν υπεγράφη μια συμφωνία με βάση την οποία τα ελληνικά νησιά να μην έρχεται ούτε μια βάρκα και όλα τα αιτήματα ασύλου να εξετάζονται από ευρωπαϊκά προξενεία σε στο τουρκικό έδαφος; Αν εξαιρέσει κανείς τους Τούρκους φυγάδες, όλοι οι υπόλοιποι θα μπορούσαν να αξιολογούνται έξω από τα σύνορα μας.

Δείτε τώρα τις επιπτώσεις αυτής της παρανοϊκής συμφωνίας:

α) Στην ηπειρωτική Ελλάδα καμία τοπική κοινωνία δεν πιστεύει ότι θα εγκατασταθούν 300-400 μετανάστες και δεν θα έρθουν άλλοι. ΟΛΟΙ βλέπουν μια μόνιμη ροή δεκάδων χιλιάδων χωρίς τέλος.

β) Ακόμα και αν μεταφερθούν όλοι οι πρόσφυγες μετανάστες από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα σε 20 μέρες θα έχουν διπλάσιους.

γ) Κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας; Πάνω από 1.000.000 μετανάστες βρίσκονται στην Ελλάδα σήμερα με ένα κράτος διαλυμένο που δεν μπορεί να τους βρει, να τους καταγράψει, να τους δώσει άσυλο ή να τους επιστρέψει. Μόνο στο κέντρο της Αθήνας ζουν δεκάδες χιλιάδες.

Λύση είναι μόνο μια ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ με την Τουρκία - που πληρώνεται αδρά - στην οποία ρητά να μην ξεκινά ούτε μια βάρκα για τα ελληνικά νησιά και τα αιτήματα ασύλου να γίνονται στο έδαφός της. Ξυπνήστε, όλα θα γίνουν χειρότερα.

                               ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης