Μακεδονικό: Ποιος το λογαριάζει σαν εθνικό θέμα;

Είναι πράγματι εντυπωσιακό. Ακόμη και το μεγάλο ΕΘΝΙΚΟ θέμα του Σκοπιανού αντί να ενώνει τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου ώστε να διεκδικηθεί το ύψιστο, τι έχει συμβεί; Το θέμα χειρίζεται εν κρυπτώ μια μικρή ομάδα προσώπων στο Μαξίμου, ενώ παράλληλα όλοι είναι εναντίον όλων με ΜΟΝΑΔΙΚΟ κριτηριο, τα κομματικά οφέλη που μπορούν να κερδίσουν.

Μετατρέψαμε ένα μεγάλο εθνικό θέμα σε φτηνή κομματική αντιπαράθεση, γεμάτη κραυγές, κορώνες, μηδενική ενημέρωση και χωρίς κανείς να έχει πραγματική θέση για το ζήτημα. Η χώρα πορέυεται στο σκοτάδι.

Καταφέραμε δηλαδή, χαράσοντας σκληρές κομματικές γραμμές, άλλοι να προσπαθούν να φτιάξουν κόμμα στα δεξιά της ΝΔ, άλλοι να φλερτάρουν με το "Κίνημα Αλλαγής" μήπως και τα βρουν για τον εκλογικό νόμο, άλλοι να ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν κόμματα πηγαίνοντας σε άλλα, υπολογίζοντας την επανεκλογή τους.

Και στην περίπτωση του Σκοπιανού, η διαπίστωση είναι ότι η χώρα είναι εντελώς ανίκανη να συνεννοηθεί πολιτικά και πως το μόνιμο μοντέλο είναι μέσα από παρακμιακές συγκρούσεις κομμάτων και υποταγμένων Μέσων Ενημέρωσης, τελικά να αποφασίζει αυτός που κυβερνά χωρίς να ερωτά κανέναν. Η Ελλάδα βιώνει μια φοβερής έκτασης ΘΕΣΜΙΚΗ κρίση. Ο κοινοβουλευτισμος δεν λειτουργεί στοιχειωδώς.

Τι πρόκειται να συμβεί; Ισχυριζομαι - και το έχω γράψει - ότι η κυβέρνηση θα υπογράψει τη σύνθετη ονομασία, το έχει αποφασίσει. Η νεώτερη τοποθέτηση της κυβέρνησης ότι δήθεν πρώτα θα πρέπει να επιλυθεί το αλυτρωτικό θα διευθετηθεί εύκολα, είναι προσχηματική.

Θα υπογραφούν διμερείς συμφωνίες, θα φωνάξουν... εγγυήτριες δυνάμεις που θα υποσχεθούν ότι θα ελέγχουν τα συμφωνηθέντα, πιθανόν να αναγγελθούν και συνεργασίες σε διάφορα επίπεδα (π.χ επιτροπές που θα διευθετήσουν ιστορικά το θέμα ή οικονομικές συμφωνίες).

Στα παραπάνω, τα προβλήματα είναι ΔΥΟ. Το πρώτο ότι για μια ακόμη φορά αποφασίζονται τα σοβαρά εν αγνοία ΟΛΩΝ (έτσι γίνεται πάντα σε αυτή την δύσμοιρη χώρα) και το δεύτερο ότι το πολιτικό προσωπικό της χώρας φαντάζει τραγικά λίγο στο σύνολό του. Δεν είναι μόνο η κυβέρνηση.

                   ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης