Μακεδονικό: Ο διάβολος κρύβεται στα... χοντρά

Είναι πράγματι εντυπωσιακή η αδυναμία της ελληνικής κοινωνίας να διαχειριστεί οποιοδήποτε εθνικό θέμα, όσο σοβαρό και αν είναι. Βλέπετε στην Ελλάδα ο εκάστοτε νικητής των εκλογών "τα παίρνει όλα" και καταργώντας Θεσμούς Συντάγματα και άλλα τυπικά κυβερνά κατά το δοκούν, χωρίς να ρωτά ή να λογαριάζει κανέναν.

Έτσι η γνωστή "ομάδα Μαξίμου" αποφάσισε μόνη της ερήμην όλων, όπως γίνεται πάντα στην Ελλάδα εδώ και 37 χρόνια (από το 1981 επί Παπανδρέου που το εγκαθίδρυσε). Τώρα όλοι ψάχνονται για το τί συμφώνησαν.

Διαβάζω λοιπόν καθημερινά δεκάδες άρθρα για την συμφωνία στο "Μακεδονικό" και διαπιστώνω μια γενική  σύγχυση: Κανείς δεν γνωρίζει αν μας συμφέρει ή όχι αυτή η συμφωνία και ακόμα χειρότερα ούτε ένας δεν μπορεί να προβλέψει πως θα εξελιχθεί το θέμα μελλοντικά.

Κι όμως τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Το Brand Name "Μακεδονία" το παίρνουν τα Σκόπιια όχι μέσα από το όνομα "Βόρεια Μακεδονία" - γιατί θα υπάρχει και η Νότια αν το θυμάται κανείς εκτός Ελλάδος - αλλά γιατί παίρνουν εθνότητα και γλώσσα που ποτέ δεν ήσαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Αυτοί (θα) είναι οι Μακεδόνες αφού έχουν την εθνότητα. Και φυσικά αυτοί (θα) είναι οι Μακεδόνες αφού μιλούν και την Μακεδονική. Οι άλλοι, δηλαδή εμείς δεν (θα) είμαστε παρά Έλληνες που ζούμε σε εδάφη της... Μακεδονιας, μιλώντας ελληνικά.

Σε βάθος χρόνου είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς ότι η Ελλάδα θα είναι μια άλλη χώρα χωρίς να έχει σχέση με την Μακεδονία. 

Όσοι δηλώνουν λοιπόν ότι ο "διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες" και περιγράφουν τέτοιες όπως φραστικές αλλαγές στο Σύνταγμα τους, αποκαθήλωση του Ήλιου της Βεργίνας από Δημόσια κτίρια και άλλα παρόμοια ας αντιληφθούν ότι σε αυτή τη συμφωνία ο διάβολος κρύβεται στα χοντρά: Μακεδονική Εθνότητα και Γλώσσα.

                            ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης