Μακεδονικό: Κρύβουν τα τέσσερα "πρέπει" πριν το όνομα

Χάος. Αυτή είναι η εικόνα της Ελλάδος (και) στο λεγόμενο Μακεδονικό. Δεν υπάρχει ίχνος σοβαρότητας από πουθενά, η παραπληροφόρηση δίνει και παίρνει, η τελική εικόνα στο εσωτερικό της χώρας είναι: ΟΛΟΙ εναντίον όλων.

Ούτε η κυβέρνηση δεν έχει πρόταση. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ερωτώνται δημοσίως να απαντήσουν τι υποστηρίζουν και ψελλίζουν ότι τους καΤέβει στο κεφάλι. Δεν ξέρουν. Στα υπόλοιπα κόμματα κάθε κόμμα και μια σημαία.

Στην κοινωνία η παραπληροφόρηση πρωταγωνιστεί. Όλη η δημόσια συζήτηση έχει προκλητικά επικεντρωθεί στο όνομα, ενώ η πραγματικότητα είναι ότι ότι συζητούμε αν θα αναγνωρίσουμε το ανύπαρκτο Μακεδονικό έθνος και την ανύπαρκτη μακεδονική γλώσσα.

Η πλειοψηφία των πολιτών δεν έχει ενημερωθεί π.χ. ότι ο πρόεδρος της γείτονος χώρας Ζάεφ έχει ξεκαθαρίσει πως οι Σκοπιανοί ΔΕΝ διαπραγματεύονται το Μακεδονικό έθνος (αυτοί είναι) και την Μακεδονική γλώσσα (που είναι ποια; Αυτή που ομιλούν προφανώς).

Η ονομασία των Σκοπίων είναι το πέμπτο κατά σειράν θέμα των συζητήσεων. Προηγούνται:

1. Η αποδοχή των Σκοπιανών ότι Μακεδονικό Έθνος δεν υπάρχει.

2. Η αποδοχή ότι Μακεδονική γλώσσα δεν υπάρχει - ελληνικά μιλούσε ο Αλέξανδρος.

3. Η αλλαγή του Συντάγματος για τα παραπάνω.

4. Η απόσυρση των σχολικών βιβλίων με τα παραπάνω.

Όταν αυτά τα τέσσερα γίνουν αποδεκτά, ξεκαθαριστούν τελεσίδικα, τότε το θέμα της ονομασίας (θα) είναι μια τυπική διαδικασία. Με γεωγραφικό προσδιορισμό μπορείς να βάλεις και τη λέξη Μακεδονία.

Με βάση τα παραπάνω αναρωτιέται κανείς: Γιατί αυτό τα χάος στην Ελλάδα; Και τι ακριβώς συζητά η κυβέρνηση εν κρυπτώ;

Βεβαίως οι επιλογές είναι πάντα δυο. Η μια είναι να αφήσεις του Σκοπιανούς να λέγονται όπως θέλουν, να οικειοποιηθούν τον Μέγα Αλέξανδρο, να ονειρεύονται αυτό που σχεδίασε ο Τίτο, την κάθοδο στο Αιγαίο, να εκπροσωπούν το ανύπαρκτο έθνος των Μακεδόνων που με το χρόνο θα εμφανίζεται ιστορικά υπαρκτό.

Η άλλη επιλογή είναι να μην προχωρήσει η χώρα σε καμία αυμφωνία αφήνοντας το θέμα στην ουσία άλυτο, όσο δεν κάνει η χώρα μας μια καμπάνια ουσιαστικής ενημέρωσης διεθνώς και πρώτων των ίδιων των Σκοπιανών.

                   ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης