Μαζί με το ψηφοδέλτιο τους δίνουν και ένα 500ευρο

Οι τυφλές παροχές λίγες ώρες πριν την κάλπη περιγράφουν μια Ελλάδα που αδυνατεί να συνέλθει και που εξακολουθούν οι πολιτικοί της να την καταστρέφουν. Όσο δεν υπήρχαν εκλογές στον ορίζοντα, αυτή η κυβέρνηση μάζευε επίσης τυφλά υπέρ -πλεονάσματα αλλά δεν τα μοίραζε: εξακολουθούσε να φορολογεί σκληρά και άδικα, αυξάνοντας τον κουμπαρά στα 30 δισ. ευρώ.

Με το που πλησίασε η κάλπη, ανακοίνωσαν μέτρα που δεν εντάσσονται σε κάποιο σχέδιο ανάπτυξη, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με μια υγιή έξοδο της χώρας από την 10ετή κρίση.

Παίρνουν χρήματα από τα αιματηρά πλεονάσματα, εντοπίζουν τις κοινωνικές ομάδες που πιο εύκολα θα τους δώσουν μια ψήφο (αυτοί είναι οι συνταξιούχοι, όχι οι άνεργοι νέοι) και δίνουν ανάμεσα στα άλλα μια δήθεν 13η σύνταξη, αντί τα Χριστούγεννα, στις... 20 Μαίου, δηλαδή 6 ημέρες πριν τις εκλογές! 

Πρόκειται για αδιανόητη χυδαιότητα. Δίνουν 500ευρα μέσα στα εκλογικά τμήματα μαζί με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, μην σας μπερδεύει ότι θα καταβληθούν έξι μέρες νωρίτερα. Πρακτικά δεν γινόταν να τα δώσουν μέσα στο παραβάν, θα το έκαναν, αλλά δεν προβλέπεται. 

Φυσικά, προσβάλλουν με έναν κατάπτυστο τρόπο κάθε Έλληνα χωριστά, δεν μπορούσε να γίνει πιο ταπεινωτικά για την κοινή νοημοσύνη, το ήθος, τις αξίες. αλλά δεν τους νοιάζει. Ξέρουν ότι υπάρχουν πολίτες που πράγματι θα ρίξουν ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη με αυτό το 500ευρο και τι κάνουν; Κοιτούν με αγωνία τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις.

Τις ψευδείς αυτές παροχές τις επενδύουν επίσης με τα συνήθη ψέματα ότι δήθεν είναι αποτέλεσμα της ανάπτυξης που... "αυτοί έφεραν" (!), ότι έτσι αποδεικνύεται ότι μας έβγαλαν από την κρίση και άλλοι ανύπαρκτοι ισχυρισμοί

Κάθε πολίτης που αισθάνεται υπεύθυνος για την πατρίδα - αρχίζω να πιστεύω ότι δεν είναι πολλοί αυτοί - οφείλει να καταδικάσει αυτή την τακτική των τυφλών επιδομάτων παραπλάνησης και να τιμωρήσει όσο πιο σκληρά μπορεί μια κυβέρνηση που τους ξεγελά χρόνια τώρα, ενώ δεν κυβερνά. Καταψηφίστε τους. Ένα 500ρικο δεν μπορεί να ισοσκελίσει την κατάντια που βιώνουμε όλοι.

                     ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης