Μήπως η Αριστερά "φροντίζει" να έρθει πολιτικά το... γερμανικό μοντέλο;

Η ανάληψη της αρχηγίας της ΝΔ από τον κ. Μητσοτάκη, έφερε μεγάλες αλλαγές στην λειτουργία του πολιτικού συστήματος της χώρας. Όλοι φαίνεται να το εχουν καταλάβει, εκτός από την Κεντροαριστερά. Το έχουν καταλάβει οι πολίτες που του έδωσαν αυτοδυναμία και 40% και στις δημοσκοπήσεις τον έχουν στο +20%.

Το έχει καταλάβει η ΝΔ των βαρώνων που έχει περιθωριοποιηθεί και δεν επεμβαίνει. Το έχουν καταλάβει οι εταίροι μας στην Ευρώπη. Το έχουν καταλάβει οι αγορές που μας δανείζουν καλύτερα και από την Ιταλία. Τι δεν έχει καταλάβει η κεντροαριστερά;

Πρώτα απ΄όλα δεν κατάλαβε ότι κυβερνώντας χωρίς σχέδια, με σύνορα - σουρωτήρι, διχάζοντας τους Έλληνες και ψευδόμενοι στα τηλεπαράθυρα, έστρωναν στον κ. Μητσοτάκη την θριαμβευτική του εκλογική νίκη. 

Δείτε: Ο ΣΥΡΙΖΑ που υποσχέθηκε τα πάντα, εν μέσω βαθύτατης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης το 2015 δεν μπόρεσε να πάρει αυτοδυναμία. Ο κ. Μητσοτάκης (και όχι η ΝΔ...), που δεν υποσχέθηκε τίποτε πήρε άνετα 40%. Ακόμα να καταλάβουν στον ΣΥΡΙΖΑ (αλλά και στο ΚΙΝΑΛ) γιατί.

Σε όλη την πορεία Μητσοτάκη μέχρι την εκλογική του νίκη, προειδοποιούσα με δεκάδες άρθρα μου ότι η Κεντροαριστερά θα υποστεί συνεχεις εκλογικές ηττες αν δεν προσαρμοστεί στις νέες προδιαγραφές που επέβαλε πολιτικά ο νέος αρχηγός της ΝΔ. Το μόνο που εισέπραττα είναι ότι έγινα δεξιός. Ουδείς ενδιαφερόταν να αξιολογήσει ότι υποστήριζα.

Τώρα τους έχω κι άλλα άσχημα νέα. Αν ο κ. Μητσοτάκης δεν αντιμετωπίσει κάτι εθνικά επιζήμιο που θα δυσαρεστήσει τους Έλληνες ανατρέποντας τα σημερινά δημοσκοπικά δεδομένα, (π.χ. ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, που να μας στοιχίσει), τότε η χώρα πολιτικά οδεύει προς το γερμανικό μοντέλο. 

Εκει, για πολλά χρόνια η Κεντροδεξιά κινείται μονιμως από 34% έως 43% και κυβερνά συνεχώς επί δεκαετίες σε συνεργασία με τους σοσιαλιστές των χαμηλότερων ποσοστών.

Με λίγα λόγια υποστηρίζω ότι με μια τέτοια ξεπερασμένη, ανεύθυνη και αναξιόπιστη Κεντροαριστερά, κολλημενη στον περασμένο αιώνα, το δικομματικό συστημα της μεταπολίτευσης με εναλλαγές στην διακυβέρνηση της χώρας θα τελειώσει. Και η Κεντροαριστέρα τύπου ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει ένας μόνιμος θεατής της εξουσίας.

                          ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης