Μέσα Ενημέρωσης: Από τους Beatles στον... Αριστείδη Φλώρο

Tην περίοδο 1963- 1966 ο πλανήτης ζει την υστερία των Beatles. Σε κάθε live συναυλία τους γίνονται σημεία και τέρατα σε τέτοιο βαθμό που πρώτος ο Τζορτζ Χάρισον θα πει στους υπόλοιπους του συγκροτήματος: "Παιδιά γιατί να το ζούμε αυτό;"

Τι ακριβώς ζούσαν; Οι συναυλίες είχαν ξεκινήσει ως μουσικά event και είχαν καταντήσει να είναι αφορμές για διαδηλώσεις, επεισόδια, βία, υστερία. Αυτό το "φρόντιζαν" τα ΜΜΕ και ειδικότερα τηλεόραση και ραδιόφωνο. Μετά από κάθε συναυλία έπαιρναν συνεντεύξεις από τα μέλη του γκρουπ και αρκούσε μια λάθος δήλωση τους για να πλασαριστεί διογκωμένη αλλοιωμένη, ώστε να αρχίσει ο παροξυσμός.

Όταν ο Λένον είπε: "Νομίζω ότι οι Beatles επηρεάζουν κάποια παιδιά, περισσότερο και από τον Ιησού Χριστό", λίγο μετά, με την παρότρυνση των ΜΜΕ, φανατικοί έκαιγαν και έσπαγαν σε πλατείες δίσκους του συγκροτήματος.

Έτσι το 1966, οι Beatles σταματούν οριστικά τις συναυλίες μη αντέχοντας την παρακμή των live και "περιορίζονται" στο studio. Tότε θα κυκλοφορήσουν τα σημαντικότερα τους albums, Ανεπανάληπτο το Pepper΄s Lonely Heart, που θεωρείται κορυφαίο (νο 1) και στην σύγχρονη μουσική, αλλά και τα Abbey Road, Help, Let it Be.

Τι ήταν αυτό που ανάγκασε τους Beatles να αποσυρθούν από την παγκόσμια σκηνή; Τα ΜΜΕ που κάθε τι προσπαθούν να το οικειοποιηθούν, να το κάνουν γέφυρα για μεγαλύτερη ακροαματικότητα, φροντίζοντας α) Να απευθύνονται στα χαμηλά ένστικτα των ανθρώπων β) να δίνουν βήμα στους πολιτικούς που μέσα από την προσωρινή δημοσιότητα ψάχνοντας για κέρδη και ψηφοφόρους, παίζουν το παιχνίδι των ΜΜΕ.

Οι Beatles είχαν και πολύ χρήμα και πολύ ταλέντο οπότε τους ήταν εύκολο "να κατεβάσουν τα ρολά" και να αφήσουν απέξω τον πρωτογονισμό και την κακοήθεια που τους συνέτριβε. Για τους απλούς ανθρώπους που για κάποιο λόγο γίνονται θήραμα στα ΜΜΕ δεν υπάρχει έλεος. Θα τους κατασπαράξουν εντελώς πριν τους αφήσουν.  

(Με έναν χαοτικό πράγματι συλλογισμό αναφέρομαι στον Φλώρο που αυτές τις ημέρες όλοι τον κατασπαράζουν - κόμματα, πολιτικοί, Τύπος και δημοσιογράφοι - αν και δεν έχει κλέψει ούτε ένα ευρώ. To ποσό των 256 εκατ. ευρώ που δήθεν καταχράστηκε είναι κατασχεμένο σε λογαριασμούς των εταιρειών του και δεν τα έχει εισπράξει το κράτος γιατί δυο υπουργοί δεν έχουν υπογράψει μια κοινή τους σχετική απόφαση. Στο Εφετείο θα πέσει κατά πολύ η ποινή του).

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης