Λέγοντας μια ακόμη ψευδολογία στη Βουλή (Τσακαλώτος)

Τελικά το ψεύδος έχει γίνει δεύτερη φύση στην ελληνική πολιτική σκηνή. Με έναν εντυπωσιακό τρόπο οι περισσότεροι από τους πολιτικούς χωρίς ντροπή όχι μόνο υπόσχονται αυτά που γνωρίζουν ότι ποτέ δεν θα κάνουν, αλλά αδίστακτα αλλάζουν και την ίδια την ιστορία.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος, μιλώντας στη Βουλή και θέλοντας να δείξει ότι η Δεξιά μπροτά στην εξουσία δεν τη νοιάζει κι αν καταστρέφεται η χώρα είπε: "Δείτε το Ημερολόγιο του Μεταξά. Εκεί υπάρχει η φράση, "προτιμώ να υπάγει ο τόπος εις τον διάβολον προκειμένου να μη έλθη ο Βενιζέλος". 

Ψέμα: Διαβάζοντας την σχετική ρήση, ο Μεταξάς είπε τα ακριβώς αντίθετα: "... Εάν μόνο δια του Βενιζέλου θα ήτο δυνατόν να σωθή η Ελλάς, ας έλθη ο Βενιζέλος. Πρέπει να υπάγη ο τόπος εις τον διάβολον για να μην έρθει ο Βενιζέλος; (με ερωτηματικό...).

Φανταστείτε τώρα ότι ο κ. Τσακαλώτος, ΔΗΜΟΣΙΩΣ παρακαλώ, δηλαδή από του βήματος της Βουλής, με βάση τον ανυπόστατο και ψευδή ισχυρισμό του, επιτέθηκε κατά των πολιτικών του αντιπάλων λέγοντας: "Πάντα έτσι ήταν η Δεξιά. Ας πάει στο Διάβολο η χώρα προκειμένου να είσαστε εσείς στην εξουσία. Το κάνετε από το 1920 μέχρι σήμερα".

Βέβαια το 1920 δεν υπήρχε ούτε Δεξιά ούτε Αριστερά, ενώ ο Βενιζέλος ήταν... Φιλελεύθερος. Ε, και; Ο κ. Τσακαλώτος πολύ συχνά ψεύδεται και το κάνει εν γνώση του. Είναι μέσα στα όπλα που χρησιμοποιεί για να κατατροπώσει τον αντίπαλο.

Δεν θα ξεχάσω μια τηλεοπτική συνέντευξή του στον Ν. Χατζηνικολάου, ο οποιος όταν του είπε ότι δεν υπάρχουν ρυθμοί ανάπτυξης ισχυρίστηκε ότι... "σύντομα κλείνουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες στην Τουρκία και έρχονται εδώ"!

(Υ.Γ. Ο καλός ψεύτης ξέρει ότι η τεροτολογία είναι που γίνεται πειστική. Αν ο Σώρρας έλεγε ότι έχει 30 εκατ. δολάρια δεν θα τον πίστευε κανείς. Όταν είπε ότι έχει 600 δισ. ευρώ, δείτε πόσοι πολίτες έγιναν μέλη του... κόμματός του και διαδηλώνουν για αυτόν!).

                              ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης