Κ. Καλλίτσης : Η συνταγή είναι λάθος. Δείτε τους αριθμούς

Ο Κώστας Καλλίτσης στη "Καθημερινή" και πάλι με χειρουργική ακρίβεια περιγράφει την Λάθος συνταγή για την Ελλάδα. Γράφει (αποσπάσματα):

"... Δώδεκα μήνες μετά τις τελευταίες εκλογές και με πολυδιαφημισμένα success stories, η βιομηχανική παραγωγή (στην Ελλάδα) είναι μικρότερη κατά 1,8%, η οικοδομική δραστηριότητα κατά 54%, υγιείς και μεγάλες επιχειρήσεις κλείνουν ή απειλούνται με λουκέτο λόγω έλλειψης ρευστότητας, η λαϊκή κατανάλωση έχει συρρικνωθεί περαιτέρω κατά 12,9%, το ΑΕΠ από 194 δισ. πέρσι θα συρρικνωθεί στα 184 δισ. ευρώ φέτος, το δημόσιο χρέος έχει σκαρφαλώσει στα 318 δισ. ευρώ.

Πριν από δώδεκα μήνες, οι άνεργοι ήταν λιγότεροι κατά 220.000. Σήμερα, η ανεργία είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη. Και, αν συνεχιστεί η σημερινή καταστροφική πολιτική, η ανεργία δεν θα απορροφηθεί παρά διά της μετανάστευσης…".

Σε άλλο σημείο ο Κ. Καλλίτσης γράφει:

"... Σύμφωνα με τα επίσημα γερμανικά στοιχεία, την 3ετία 2010-2012 αυξήθηκε η μετανάστευση στη Γερμανία από την Ελλάδα 306%, από την Ιταλία 121%, την Ισπανία 225% και από την Πορτογαλία 115%. Το 40% ήταν κάτω των 25 ετών. Η τάση ενισχύεται. Ηδη, η γερμανική κυβέρνηση συνεργάζεται με την πορτογαλική και την ισπανική για να διευκολυνθεί η μετανάστευση προς τη Γερμανία. Η δε Ευρωπαϊκή Επιτροπή (αυτή η virtual ηγέτιδα...) εργάζεται ώστε οι σχετικές διαδικασίες να υπερβούν τις δυσχέρειες των διμερών συμφωνιών και με ρυθμίσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, να ενισχυθεί περαιτέρω η λεγόμενη «κινητικότητα της εργασίας.

Οπως έλεγε μια μεγάλη κυρία της επιστήμης της πολιτικής οικονομίας, η Τζόαν Ρόμπινσον, χειρότερο από το να σε εκμεταλλεύονται είναι να μην θέλει κανείς να σε εκμεταλλευτεί - να είσαι άνεργος..." 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης