Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Πρόωρες εκλογές; Last Year

Στην Ελλάδα την περίοδο της μεταπολίτευσης, ποτέ δεν είχαμε εκλογές στην λήξη της τετραετίας. Η Ελλάδα είναι το μόνο ευρωπαϊκό κράτος που δεν έχει συγκεκριμένο χρόνο για τις εκλογικές αναμετρήσεις. Οι πολιτικοί εξευτελίζουν το Σύνταγμα και κάνουν χρήση "σοβαρού εθνικού λόγου" για να κάνουν εκλογές... συνεχώς.

Την περίοδο των μνημονίων είχαμε δυο φορές εκλογές γιατί δεν θα συμφωνούσαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (2009 και 2015), μια φορά γιατί έριξαν την κυβέρνηση οι ξένοι (Παπανδρέου 2011) και κάποιες φορές γιατί η τότε αντιπολίτευση ήθελε την εξουσία και έστηνε άμεσα δεύτερες κάλπες (απο δυο φορές Σαμαράς και Τσίπρας).

Παλαιότερα υπήρχε και μια ακόμη αιτία πτώσης κυβέρνησης: Η αποχώρηση βουλευτών (έπεσε ο Μητσοτάκης όταν έφυγε η ομάδα Σαμαρά).

Ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει τον Σεπτέμβριο έναν χρόνο στην εξουσία αλλά δεν συντρέχει κανένας από τους παραπάνω λόγους για πρόωρες εκλογές. Εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας δεν υπάρχει στον ορίζοντα, οι ξένοι δεν έχουν κανέναν λόγο να ρίξουν αυτή την ενδοτική κυβέρνηση που υπογράφει τα πάντα, αποχωρήσεις βουλευτών δεν προβλέπονται, οι 153 βουλευτές - δημόσιοι υπάλληλοι λένε "ναι σε όλα". Πώς θα πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ των καταστροφών;

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι τις εκλογές θα τις προκαλέσει ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς για να χάσει (!) να εκτεθεί η ΝΔ με τα νέα σκληρά μέτρα που θα πρέπει να υπογράψει αυτή και ο ΣΥΡΙΖΑ να επιστρέψει μετά. (Που να επιστρέψει; Στην εξουσία που ήδη έχει;).

Τα πράγματα φαίνεται να ξεκαθαρίζουν. Έκπληκτοι στον ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνουν ότι και να κάψουν την Ακρόπολη δεν θα διαμαρτυρηθεί κανείς. Ότι μέτρα και να περνούν η κοινωνία βρίσκεται σε παραλυσία. Τι αντιλαμβάνονται λοιπόν; Ότι μπορούν να μείνουν στην εξουσία χωρίς προβλήματα, όσα σκληρά μέτρα και να πάρουν. Θα συνεχίσουν λοιπόν.

                   ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

(Υ.Γ: Άλλωστε ενώ τώρα χάνουν σίγουρα τις εκλογές, μετά από 2-3 χρόνια μπορεί ο Θεός της Ελλάδος να έχει φέρει κάποια ανάκαμψη και σε ένα νέο πολτικό σκηνικό ο ΣΥΡΙΖΑ να ελπίζει να συγκυβερνήσει με όποιον βρει μπροστά του. Μέχρι τότε αφού έχουν τις καρέκλες γιατί να τις αφήσουν;) 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης