Και στην σημερινή Ευρώπη, πολίτες εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους (αυτοεξορίζονται) λόγω... ανίκανων ή λαϊκιστών πολιτικών

Όταν ο ευρισκόμενος σε εξορία Διογένης ρωτήθηκε πως θα διαχειριατεί την τιμωρία που του επέβαλαν - να μην επιστρέψει ποτέ στην Αθήνα - απάντησε: "Είναι τιμωρία; Τότε και εγω τους τιμωρώ να μείνουν για πάντα στην Αθήνα".

Στην σύγχρονη εποχή φαίνεται πως η εξορία είνια πια προσωπική επιλογή!

Ο πρώτος σύγχρονος αυτοεξόριστος Ευρωπαίος πολίτης μάλλον ήταν ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ. Ο Γάλλος ηθοποιός εγκατέλειψε την Γαλλία του Ολάντ και απέκτησε ρώσική υπηκοόητα όταν επεβλήθησαν φόροι ύψους 90% (!) για εισοδήματα άνω του 1.000.000 ευρώ. Δεν ήταν ο μοναδικός. Άλλοι 5.000 εύποροι Γάλλοι διέφυγαν σε γειτονικές χώρες - κυρίως στο Βέλγιο - για τον ίδιο λόγο.

Μετά μάθαμε ότι περίπου 500.000 Έλληνες κυρίως νέοι, έχουν εγκαταλείψει την χώρα τους λόγω των υπερβολικών φόρων και της ανεργίας και έχουν μεταναστεύσει προς τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Πολλοί από αυτούς δεν θέλουν να επιστρέψουν ΠΟΤΕ σε μια Έλλάδα διωγμών και αναξιοκρατίας, δηλαδή και αυτοί είναι αυτοεξόριστοι.

Στην γειτονική Τουρκία του δικτάτορα Ερντογάν, χιλιάδες πολίτες αυτοεξορίζονται ζητώντας άσυλο, μεταφέροντας τις επιχειρήσεις τους, πηγαίνοντας σε συγγενείς τους στο εξωτερικό κ.ο.κ.

Τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο φαινόμενο: Δεν θα είναι ούτε οι φόροι, ούτε η φτώχεια, ούτε ο αυταρχισμός  που θα αναγκάζει τους ανθρώπους σε αυτοεξορία. Θα αρκεί ένα ανεπιθύμητο εκλογικό αποτέλεσμα.

Όποιος ευρωπαίος ψηφοφόρος δεν συμφωνεί με το αποτέλεσμα των εκλογών στη χώρα του, όποιος δεν αντέχει τους ηγέτες που ανέδειξαν οι συμπατριώτες του, τα μαζεύει και πάει να ζήσει στη γειτονική ή σε μια άλλη χώρα, όπου το ποιος κυβερνά θα του είναι αδιάφορο.

Έρευνα που διενεργήθηκε στη Γαλλία, στις 22 και 23 Μαρτίου σε περισσότερους από 1.000 ψηφοφόρους, είχε το ερώτημα: «προσωπικά σε ποιον βαθμό σχεδιάζετε να μετακομίσετε εκτός Γαλλίας αν το αποτέλεσμα της προεδρικής εκλογής δεν σας ταιριάζει»,

Το 8% των ερωτηθέντων απάντησε με βεβαιότητα ότι θα μεταναστεύσει, ενώ το 12% απάντησε ότι «μάλλον θα μεταναστεύσει»! Πιο έτοιμοι να αυτοεξοριστούν δηλώνουν οι ευρισκόμενοι στις ηλικιακές κατηγορίες των 25-34 και 45-54 ετών, ενώ πιο διστακτικοί εμφανίζονται οι άνω των 55 ετών.

Ιδού λοιπόν: Την ώρα που πρόσφυγες και μετανάστες καθημερινά καταφθάνουν με βάρκες στην Ευρώπη, οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι είναι έτοιμοι να την εγκαταλείψουν όχι γιατί πεινούν αλλά γιατί δεν αντέχουν τους πολιτικούς τους! Οι πολιτικοί όχι μόνο δεν ενώνουν πια τις κοινωνίες, όχι μόνο τις χωρίζουν, αποβάλλουν και ολόκληρα τμήματά τους εκτός επικράτειας!

(Υποπτεύομαι ότι όλοι όσοι εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους σαν νέοι Διογέννηδες, καταδικάζουν εμάς τους υπόλοιπους να μείνουμε για παντα εδώ...).

                  ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης