Κάποιος να του το πει: Είμαστε στον 21ο αιώνα κ. Καρτερέ!

Απόσπασμα από άρθρο του κ. Θ. Καρτερού διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού:  "... Στην Αριστερά είμαστε ανέκαθεν επαγγελματίες, κατά κάποιο τρόπο, κατηγορούμενοι. Χιλιάδες και χιλιάδες έχουμε κάτσει στο σκαμνί. Άλλες φορές για ήσσονα αδικήματα, όπως η διατάραξη της τάξεως, η αντίσταση κατά της αρχής, η εξύβριση οργάνων της τάξεως, η εν γένει πεζοδρομιακή δραστηριότητα. 

Και άλλες φορές με κατηγορίες που οδηγούσαν σε βαριές ποινές, σε ισόβια, ή και στον τοίχο. Αφήστε που πλήθη ανθρώπων βρέθηκαν στα σύρματα χωρίς καμιά δίκη. Έφτανε η απόφαση μιας Επιτροπής Ασφαλείας, στην οποία συμμετείχαν ο κύριος νομάρχης, ο κύριος αστυνόμος, και ο κύριος εισαγγελέας, και άντε να καθαρίσει ο κατηγορούμενος με τη Γυάρο, τον Άι Στράτη, ή τη Μακρόνησο..."

"... Ελάτε τώρα στη θέση των άλλων. Των απέναντι. Των νομιμοφρόνων. Της ελίτ που ανέδειξε αστυνόμους, ασφαλίτες, εισαγγελείς, υπουργούς, πρωθυπουργούς, στυλοβάτες του καθεστώτος, απηνείς διώκτες κάθε ανατρεπτικού στοιχείου –κόκκινου, ροζ, ακόμα και κίτρινου. Της ελίτ που μας μπαγλάρωνε, μας δίκαζε, μας καταδίκαζε, μας επιφύλασσε κάθε είδους αστυνομικές και δικαστικές περιποιήσεις. Και να βρίσκονται σε θέση κατηγορουμένου κάποιοι από αυτούς;.."

Τρέξτε γρήγορα να πείτε στον κυριο Καρτερό ότι ο Εμφύλιος τελείωσε πριν 70 χρόνια, το 1949, ούτε ο ίδιος δεν τον έζησε. Πείτε του ότι και το αστυνομικό κράτος τελείωσε και αυτό το 1981, πριν 37 χρόνια. Η μισή Ελλάδα δεν έχει ιδέα και γι αυτό.

Τρέξτε να του πείτε ότι από το 1981 μέχρι σημέρα η Κεντροαριστερά κυβερνά ή συγκυβερνά 29 χρόνια ενώ η επάρατη μόλις 8. Πείτε του τέλος ότι το 90% του πληθυσμού δεν θα καταλάβει ποτέ τι ακριβώς γράφει στο άρθρο του και ούτε  ενδιαφέρεται να μάθει, αφού άλλα ΣΗΜΕΡΙΝΑ την τυραννούν. Έχει κάτι να τους πει για τα σημερινά ο κυριος Καρτερός;

(Όλα αυτά με έναν απόλυτο και ειλικρινή σεβασμό στη διαδρομή του. Και με την επισήμανση ότι ο πατέρας μου - ΚΚΕ - φυλακίστηκε επί χούντας. Αυτός είναι στον ουρανό και εγώ δεν ψάχνω τους γυιούς των βασανιστών του).
                          ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης