Κάποια στιγμή θα περάσουν αυτοί τον τελευταίο... κάβο τους

Η αγορά πνέει τα λοίσθια. Θυμίζει το 2012-13 όταν η κατάρρευση είχε σκορπίσει ανησυχία και πανικό. Τότε ήταν η δραματική μείωση της κατανάλωσης, τα χιλιάδες λουκέτα, η διαρκώς αυξανόμενη ανεργία. Από κοντά και οι αισχροί διωγμοί των Σαμαρά - Βενιζέλου με ποινικές δίκες για χρέη προς το Δημόσιο από 5.000 (!) ευρώ και πάνω και μάλιστα με 20μηνο... αυτόφωρο. Ζούγκλα.

Τώρα η αγορά πεθαίνει και πάλι ακριβώς όπως και τότε με πτώση τζίρου, νέα λουκέτα και κρυφή ανεργία. Πεθαίνει για τον απλούστατο λόγο ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΕ. Ίσως έχει αλλάξει ο... Δήμιος, τίποτε άλλο. Σχέδιο δεν υπάρχει: όπως και τότε έτσι και τώρα υποτίθεται ότι "αφού έκλεισε η αξιολόγηση" έρχονται τρέχοντας επενδυτές να σώσουν τη χώρα.

Στη θέση των ποινικών διώξεων έχουμε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και χιλιάδες καθημερινές κατασχέσεις. Το κράτος έχει επιτεθεί με μανία στον ιδιωτικό τομέα και με φοβερά μέτρα καταστολής δεν επιτρέπει ούτε ανάσα. Στο μεταξύ , όπως έλεγαν ψέματα οι τότε κυβενρώντες στα τηλεπαράθυρα έτσι και τώρα ψεύδονται από το πρωί μέχρι το βραδυ ότι δήθεν περνάμε από τον... τελευταίο κάβο (αυτή την γελοία φράση την έχουν πει όλοι).

Υποστηρίζουν ότι έχει έρθει ανάπτυξη γιατί θα έχουμε αύξηση του τουρισμού. Ε και που έχουμε; Γίνεται απο μονη της δεν υπάρχει κανένα μέτρο στήριξης του ελληνικού τουρισμού, την φέρνει μια συγκυρία πολλών άσχετων δεδομένων (ένα βασικό ότι γύρω μας όλοι έχουν πολέμους). Εκτός αν στηρίξαν τον τουρισμό με ΦΠΑ 24% από 13%.

Υποστηρίζουν ότι έχουμε αύξηση των εξαγωγων. Ε και που έχουμε; Κι αυτό γίνεται από μόνο του εξ αιτίας της απελπισμένης προσπάθειας νέων αλλά και παλαιών επιχειρήσεων να στραφούν προς το εξωτερικό για να σωθούν από την ΕΠΕΛΑΣΗ των εγχώριων βαρβάρων. Δεν υπάρχει καμία στήριξη στην εξαγωγή, μόνο capital controls, φοροκυνηγητό και εμμονικοί έλεγχοι λογαριασμών και δράσεων.

Έχουμε και πάλι μια επικοινωνιακή καθημερινότητα να φαίνετσαι το μάυρο άσπρο, αλλά δεν αλλάζει η άλλη καθημερινότητα, αυτή της αλήθειας δηλαδή, των χαμηλών τζίρων, των αδιεξόδων και της αβεβαιότητας. Και επειδή αυτό που ζει κανείς δεν μπορείς να τον πείσεις ότι δεν... τα ζει, σύντομα θα είναι αυτοί που θα περάσουν τον τελευταίο... κάβο όσοι ευθύνονται για αυτό το πρωτοφανές χάλι στην ελληνική κοινωνία.

(ΥΓ: Την ώρα που η αγορά πεθαίνει ο προκλητικός πλούτος της παραοικονομίας ζει κα βασιλεύει με ιδιωτικά ελικόπτερα και τζιπ των 300.000 ευρώ, στα κοσμοπολίτικα σημεία της χώρας).

        ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης