Θλιβερές εικόνες βαριάς κοινωνικής παρακμής στην ελληνική κοινωνία - Όλοι εναντίον όλων

Η ελληνική κοινωνία έχει εισέλθει σε περίοδο βαρύτατης αξιακής κρίσης και πορεύεται εντελώς διχασμένη και σε σύγχυση προς ένα άγνωστο μέλλον. Το Σύμφωνο συμβίωσης που ψήφισε η Βουλή αποκάλυψε τον ελληνικό Μεσαίωνα, το ανησυχητικό χαμηλό επίπεδο των δημοσίων προσώπων, τον τυφλό φανατισμό, την πολλαπλά διαιρεμένη και έτοιμη να συγκρουστεί κοινωνία. Όλοι εναντίον όλων!

Ζούμε σε μια παγκοσμιοποιημένη κοινωνία όπου ο παλιός κόσμος πεθαίνει. Καταρρέει με τους ανθρώπους μπερδεμένους και σε σύγχυση να επιτίθενται ο ένας στον άλλον, να αγωνιούν για το αύριο χωρίς να έχουν ιδέα τι πρέπει να γίνει, και εν τέλει να γίνονται και οι ίδιοι μέρος του προβλήματος.

Η κοινωνία των ανθρώπων στηρίχθηκε σε δυο πυλώνες: Πρώτη η Θρησκεία που καθόρισε τις συμπεριφορές κάθε ανθρώπου στον κλειστό κύκλο του, διανέμοντας και ρόλους, (πατέρας, μητέρα, οικογένεια, διάρθρωση αυτής της μικρής κοινότητας).

Μετά η Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία που επέβαλε τις συμπεριφορές και τους ρόλους σε όλη την κοινωνία συνολικά. (Η πλειοψηφία κυβερνά η μειοψηφία ακολουθεί, οι Θεσμοί που προστατεύουν το Σύνταγμα που είναι η κοινή μαζική έγγραφη συμφωνία).

Και οι δυο πυλώνες γκρεμίζονται αφήνοντας τον άνθρωπο ως οντότητα και την κοινωνία ως σύνολο στο κενό. Δεν υπάρχουν πια κανόνες πουθενά. Η οικογένεια αποδομείται, οι ρόλοι καταργούνται, η Δημοκρατία είναι ανύπαρκτη, Θεσμοί δεν υπάρχουν το Σύνταγμα κουρελιάζεται, κυβερνούν μειοψηφίες ελεγχόμενες από τον πολυεθνικό πλούτο. Και που φτάνουμε; Σε ότι ζούμε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο της παρακμής. Δείτε εικόνες από την συζήτηση για το Σύμφωνο συμβίωσης:

Μέσα στη Βουλή πεζοδρόμιο: Το τι ειπώθηκε ούτε σε χαμετυπεία τους μεσοπολέμου. Μια ντροπή από αγράμματους φανατικούς και ξερόλες του καφενείου. Απέξω άλλο πεζοδρόμιο. Πολίτες να διαπληκτίζονται με ομοφυλόφιλους που είχαν ντυθεί ιερείς και φιλιόντουσαν, καμπάνες να χτυπούν πένθιμα...

 Κοινός παρανομαστής: ΚΑΝΕΝΑΣ να μην σέβεται τις απόψεις το άλλου, ούτε την προσωπικότητά του μα ούτε και την αξιοπρέπειά του. Όλοι  με λεκτικό λιντσάρισμα προσπαθούν να επιβάλλουν τις δικές του απόψεις όποιες και να είναι. Πώς; Με εκατέρωθεν ύβρεις και ανάγωγες συμπεριφορές, βαρβαρότητα και πρωτογονισμό.

Ζούμε την επόμενη φάση της παρακμής που έχει ξεκινήσει από την δεκαετία του 70 και μετά: Φτάσαμε, κανείς να μην σέβεται κανέναν και σχεδόν όλοι να είναι έτοιμοι να εξευτελίσουν, να αμαυρώσουν, να υποτιμήσουν, τον συνάνθρωπό τους.

                          ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης