Θέλουν να πληρώσουν όπου χρωστούν αλλά δεν... μπορούν

Κατηγορείται η κυβέρνηση ότι δεν εξοφλεί τις υποχρεώσεις της προς τον ιδιωτικό τομέα (αλλά και πρός Νοσοκομεία κ.α.), ούτε καταβάλει 220.000 εκκρεμείς συντάξεις ώστε να συντηρεί τον κουμπαρά του  υπερπλεονάσματος. Δυστυχώς αυτό δεν είναι αλήθεια.

Αν η κυβέρνηση σκόπιμα δεν πληρώνει τα 3,5 δισ. ευρώ που χρωστά στους ιδιώτες και επίσης σκόπιμα δεν ενεργοποιεί τόσες συντάξεις για να μην τις πληρώνει και αυτές παρακρατώντας τα χρήματα, τότε αυτό θα σήμαινε ότι έχει... σχέδιο. Όμως η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική: Και αυτή η κυβέρνηση ΘΕΛΕΙ να πληρώσει αλλά δεν μπορεί λόγω γραφειοκρατίας..!

Θέλετε απόδειξη γι αυτό; Η χώρα δεν μπόρεσε να πάρει την υποδόση του 1 δισ. ευρώ γιατί ακριβώς δεν τήρησε την συμφωνία με τους δανειστές να εξοφλήσει τον ιδιωτικό τομέα ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ, εδώ και πολλούς μήνες. 

Το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών δεν μπόρεσε να καταθέσει στους δανειστές λίστες πληρωμών, ώστε να εκταμιευτεί η υποδόση, ούτε μπόρεσε να εξηγήσει γιατί δεν καταφέρνει εδώ και δυο χρόνια να δώσει τις εκκρεμείς συντάξεις.

Δείτε την εικόνα: Οι Θεσμοί πιέζουν να μοιράσουμε τα λεφτά που μας έχουν εγκρίνει. Το Υπουργείο Οικονομικών παρακαλά, κρατικούς οργανισμούς να προχωρήσουν σε πληρωμές. 

Φορείς όπως τα ΕΛΤΑ ενώ έχουν άδεια Ταμεία, δεν έχουν εισπράξει 18 εκατ. ευρώ που τους έχουν εγκριθεί και τι κάνουν; Κλέβουν ισόποσα τη ΔΕΗ μη καταβάλλοντας σε αυτήν ότι εισπράττουν για λογαριασμό της.

Όλα αυτά περιγράφουν την θλιβερή Ελλάδα τουλάχιστον των τελευταίων 20 χρόνων, όταν ΟΛΑ τα κόμματα δημιούργησαν το τέρας της γραφειοκρατίας που φρενάρει τα πάντα. 

Είμαστε ανίκανοι ακόμη και να μοιράσουμε χρήματα που μας δίνουν! Ανίκανοι, αλλά κανείς δεν θέλει να το διορθώσει. Ίσως και να μην μπορεί πια, το τέρας είναι μεγαλύτερο από αυτούς.

                                    ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης