Η Τουρκική προκλητικότητα δίνει στην Ελλάδα μια... ευκαιρία

Η ακραία και εντελώς παράνομη κίνηση της Τουρκίας να δημιουργήσει μια λίμνη στη Μεσόγειο συμφωνώντας με την... Τρίπολη της Λιβύης, σβήνοντας τα ελληνικά νησια από τον χάρτη, δεν θα έχει καμία τύχη γιατί δεν στέκεται πουθενά. Οι Τούρκοι το γνωρίζουν και το "τρέχουν" όσο μπορούν ώστε να δημιουργήσουν στα χαρτιά ένα τετελεσμένο και πάνω σε αυτό στη συνέχεια να αυθαιρετούν. 

Ο στόχος τους γνωστός: Θεωρούν ότι έχουν μια μεγάλη ακτογραμμή που "βλέπει" στο Αιγαίο και γι αυτό θα πρέπει να κληθούν για συνδιαχείριση του υπάρχοντος πλούτου στη ν.α. Μεσόγειο. Επιπλέον έτσι ο Ερντογάν ενισχύεται μέσα στη χώρα του.

Αυτή η διπλωμάτική βαρβαρότητα της Τουρκίας δεν συνιστά μόνο διεθνές έγκλημα σε βάρος γειτονικών χωρών. Ταυτόχρονα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα να συνέλθει, να ανασυγκροτήσει την εξωτερική της πολιτική, να οργανώσει σωστά τα του οίκου της. Επιγραμματικά:

- Ελλάδα και Κύπρος μπορούν να γίνουν οι αξιόπιστοι σύμμαχοι της Δύσης στην περιοχή, αφού η αναξιοπιστία της Τουρκίας είναι μόνιμη προς όλους.

- Μπορούμε να ενισχύσουμε μόνιμα πια τις διπλωματικές μας σχέσεις με δεκάδες χώρες που ήδη η μία μετά την άλλη συντάσονται στο πλευρό μας έστω λεκτικά. 

- Άμεση αναδιάρθρωση των Ενόπλων Δυναμεων με κατάργηση στρατοπέδων, εκσυγχρονισμό μονάδων, εξοπλιστικά προγράμματα. Η Ελλάδα είναι στρατιωτικά ισχυρή και η Τουρκία που το ξέρει, ΠΟΤΕ δεν περνα τα όρια. Να γίνουμε ισχυρότεροι λοιπόν. Αυτό θα βοηθήσει να μην υπάρξουν τουρκικές ακρότητες 

- Πολιτική ζωής για ΟΛΑ τα νησια της χώρας. Όποιο νησί είναι έρημο δεν έχει ΑΟΖ. Επιτέλους ας ενισχυθούν οι πληθυσμοί τους και ας τοποθετηθούν ακόμα και σε βραχονησίδες ανεμογεννήτριες ώστε να θεμελιώσουμε τα δικαιώματα μας. Να σταματήσει το έγκλημα της ερημοποίησης των νησιών μας.

- Ένταξη στο σχέδιο Μακρόν (του 2018) για στρατιωτική συμμαχία 12 χωρών της ΕΕ. Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν πήγε καν στη συνεδρία! 

Η Ελλάδα της εσωστρέφειας και της ακινησίας μπορεί μέσα από την τουρκική αυθαιρεσία ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ επιτέλους να λειτουργήσει εθνικά, διορθώνοντας παθογένειες δεκαετιών. Να η ευκαιρία.

                     ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης