Η περίοδος χάριτος τελείωσε για τον ΣΥΡΙΖΑ - Αποκαλυπτική δημοσκόπηση της Public Issue

Η τελευταία δημοσκόπηση της Public Issue είναι κομβικής σημασίας. Δείχνει σε όλους τους πίνακες την εγκατάλειψη του κυβερνώντος κόμματος μετά από μια περίοδο χάριτος που ξεπέρασε τα τρία χρόνια και έδωσε δυο εκλογικές νίκες στον ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι η πρώτη φορά που με έναν απολύτως ξεκάθαρο τρόπο οι πολίτες:

- Ζητούν να γίνουν τώρα εκλογές και να μην εξαντληθεί η τετραετία όπως καταγραφόταν μέχρι πρότινος. Το ποσοστό μάλιστα είναι 56%, δηλαδή πλειοψηφικό.

- Αυξήθηκε στο 77% το ποσοστό των πολιτών που πιστεύει ότι η κυβέρνηση κινείται προς τη λάθος κατέυθυνση. (Σχεδόν 8 στους 10).

- Ο κ. Τσίπρας επί 8 αρχηγών είναι τρίτος από το τέλος στην δημοφιλία ξεπερνώντας μόνο τους Καμμένο και Μιχαλολιάκο. Τον ξεπερνά και ο Λεβέντης.

Πρόκειται για προσωπική ήττα του πρωθυπουργού που α) Είναι ο μοναδικός που δεν είναι στην πρώτη θέση ανεξάρτητα από την πορεία του κόμματος (όπως συνέβαινε με όλους τους προηγούμενους πρωθυπουργούς) και β) βλέπει τον κ. Μητσοτάκη να παίρνει ποσοστό 45%, μεγαλύτερο από αυτό που παίρνει το κόμμα του. 

- Για πρώτη φορά ο κ. Μητσοτάκης περνά και τον "Κανέναν" στο ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός.

Ας μην μακρηγορήσω με στοιχεία από άλλους πίνακες. Εφόσον η δημοσκόπηση δείχνει το τέλος της περιόδου χάριτος, η συνέχεια θα είναι όλο και χειρότερη δημοσκοπικά για το κυβερνών κόμμα. Όσο κυλά ο χρόνος τόσο περισσότεροι θα το εγκαταλείπουν, σπεύδοντας σε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ και έχοντας αποφασίσει η χώρα να γυρίσει σελίδα.

Αυτό σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να δει το πότε θα στήσει κάλπες: Εκλογές γρήγορα για να περιορίσει τη φθορά του ή εκλογές αργά με την ήττα του να είναι ανεξέλεγκτα μεγαλύτερη, αλλά να μείνει στην εξουσία όσο περισσότερο γίνεται;

                 ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης