Η μισή αλήθεια που είπε ο Πιερ Μοσκοβισί για την Ελλάδα

Με μια ξεκάθαρη δήλωση ο Πιερ Μοσκοβισί είπε μια μεγάλη αλήθεια για την Ελλάδα: Η Δημοκρατία έχει καταργηθεί, ΑΛΛΟΙ αποφασίζουν για τα πάντα. Μόνο που ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για νομισματικές και οικονομικές υποθέσεις, είπε την μισή αλήθεια, ξεχνώντας ή αγνοώντας την άλλη μισή.

ΤΙ ΕΙΠΕ

Ο Πιέρ Μοσκοβισί, από το διεθνές οικονομικό φόρουμ του Κόμο, μιλώντας στην εφημερίδα του Μιλάνου Corriere Della Sera, είπε:

«Είναι ένα σκάνδαλο σε ότι αφορά τις δημοκρατικές διαδικασίες, το να αποφασίζεις με αυτό τον τρόπο την μοίρα ενός λαού, το να επιβάλεις λεπτομερειακά αποφάσεις για τις συντάξεις, την αγορά εργασίας. .. Μιλώ για τις βασικές λεπτομέρειες της ζωής μιας χώρας που αποφασίστηκαν σε έναν οργανισμό, κεκλεισμένων των θυρών, οι εργασίες του οποίου ετοιμάζονται από τεχνοκράτες, χωρίς τον ελάχιστο έλεγχο ενός κοινοβουλίου. Χωρίς τα μέσα ενημέρωσης να γνωρίζουν πραγματικά τι λέγεται, χωρίς σταθερά κριτήρια ή μια κοινή κατευθυντήρια γραμμή. Όχι ότι οι εν λόγω αποφάσεις ήσαν σκανδαλώδεις αλλά...».

        ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΠΕ

Ο Πιέρ Μοσκοβισί ξέχασε να πει ότι χωρίς αυτή την Επιτροπεία των ξένων, το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα θα προσλάμβανε δεκάδες χιλιάδες αργόσχολους, κανένα δημόσιο έργο δεν θα ολοκληρωνόταν (ούτε κανένα θα ξεκινήσει), οι εισπράξεις από την υπερφορολόγηση θα γινόντουσαν προεκλογικές εξαγγελίες, το χρέος της χώρας θα είχε αυξηθεί θεαματικά κ.ο.κ.

Ξέχασε να πει ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε Σύνταγμα, ούτε Θεσμοί ούτε Βουλή, υπάρχει μόνο κάθε φορά μια μικρή παρέα που έχει την εξουσία και λεηλατεί την χώρα από το Μαξίμου. Ακόμη ότι παρά την Επιτροπεία, εδώ και 8 χρόνια δεν εφαρμόζονται εκατοντάδες ψηφισμένα μέτρα.

Με λίγα λόγια το ΒΑΘΥ έλλειμμα Δημοκρατίας το έχει η χώρα από μόνη της εδώ και 36 χρόνια, δεν υπάρχουν δημοκρατικές διαδικασίες που μας της στέρησαν οι δανειστές, ούτε μας επέβαλαν ποτέ μέτρα (εμείς τα επιλέγουμε, παράδειγμα το κομματικό κράτος σε βάρος της εθνικής οικονομίας).

Ειλικρινά κ. Μοσκοβισί κανείς δεν γνωρίζει πως θα ήταν η χώρα αν είχε αφεθεί εξ ολοκλήρου σε αυτό το σάπιο ελληνικό πολιτικό σύστημα. Αυτή είναι η άλλη μισή αλήθεια που μάλλον είναι και ολόκληρη. Γιατί αν στην Ελλάδα υπήρχε κανονικότητα δεν θα υπήρχε Επιτροπεία.

                         ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης