Η μεγάλη αλήθεια είναι ότι το πολιτικό σύστημα δεν έδινε τηλεοπτικές άδειες επί 27 χρόνια για να εκβιάζει τα κανάλια, δεν συνέβαινε το αντίθετο - Εκβιασμός και ο φόρος του 20%

Είχαν κάποιο συμφέρον οι τηλεοπτικοί σταθμοί να μην έχουν αδειοδοτηθεί; ΟΧΙ απολύτως κανένα. Και γιατί οι πολιτικοί δεν τους έδιναν επί 27 χρόνια άδειες; Για να τους εκβιάζουν και να τους ελέγχουν με την απειλή ότι ανά πάσα στιγμή μέσω προκήρυξης αδειών μπορούν να τους αποβάλλουν από τον χώρο, είναι τόσο απλό.

Υπάρχουν πράγματι νταβατζήδες στο ραδιοτηλεοπτικό περιβάλλον αλλά μπορεί να μην είναι οι καναλάρχες όπως με θρασύτητα και εξευτελιστικές παρόλες μας λένε. Μήπως είναι οι ίδιοι οι πολιτικοί; Γιατί νταβατζήδες είναι αυτοί που εκβιάζουν και δρουν ανεξέλεγκτα, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι νταβατζήδες τα θύματά τους.

Στην περίπτωση των τηλεοπτικών σταθμών ας δούμε ποιοι εκβιάζουν, απειλούν και τρομοκρατούν. Ξεκινώ από τον Μάιο του 2010. Τότε ο Γ. Παπανδρέου ενοχλημένος από τα κανάλια που δημιουργούσαν ασφυξία στην κυβέρνηση λόγω των μνημονιακών μέτρων, θεσμοθέτησε ένα ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΦΟΡΟ μοναδικό σε όλη την Ευρώπη: 20% επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων.

Ο Γ. Παπανδρέου, "φρόντισε" το μοναδικό εισόδημα των καναλιών - την διαφήμιση - να το μετατρέψει σε άγος. Τα κανάλια σήμερα έχουν 24% ΦΠΑ, 21,5% αγγελιόσημο και 20% φόρο (συν ένα τέλος υπέρ... τυφλών 0,3%), δηλαδή συνολικές επιβαρύνσεις 65,8% - πρόκειται για παγκόσμιο ρεκόρ.

Tο 20% του Παπανδρέου, δεν το εφάρμοζαν (με ετήσιες νομοθετικές παρατάσεις που κράτησαν ανενεργό τον φόρο για ΠΕΝΤΕ χρόνια) αλλά το είχαν σαν ρομφαία πάνω από τα κεφάλια των καναλιών: "Αν το παρακάνετε στην κριτική θα τον εφαρμόσουμε αμέσως".

Πέφτει ο Παπανδρέου και έρχεται ο Σαμαράς. Το βρίσκει καλή ιδέα να ΜΗΝ καταργήσει τον εξωφρενικό φόρο του 20% και να τον κρατά και αυτός απειλητικά πάνω από τα κεφάλια των καναλαρχών. Μην με πολυκρίνετε θα τον εφαρμόσω.

Έρχεται η σειρά του Τσίπρα. Αν και υπέρ-προβεβλημένος από τα κανάλια τα θεωρεί εχθρικά και τι κάνει; ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ξαφνικά τον φόρο και μάλιστα ζητά να εισπράττεται κάθε μήνα. Δηλαδή, ένα τιμολόγιο 10.000 ευρώ έχει επιβαρύνσεις 6.580 ευρώ που θα πρέπει να πληρώσει το κανάλι αν το τιμολόγιο στο μεταξύ δεν έχει εξοφληθεί. Παράλληλα εν μέσω κρίσης, ποιος να βάλει μια διαφήμιση πληρώνοντας πέραν του ΦΠΑ φόρους και αγγελιόσημο 41,8%;

Ποιοι είναι λοιπόν οι νταβατζήδες; Μήπως είναι το πολιτικό σύστημα που βάζει άδικους φόρους, που προσπαθεί να τα κλείσει εντός 5 ημερών με αντισυνταγματικούς νόμους και που δεν έδινε άδειες για να τα εκβιάζει; Γιατί ούτε αυτή η αλήθεια έχει ειπωθεί: Το πολιτικό σύστημα δεν έδινε άδειες επί 27 χρόνια για να απειλεί τα κανάλια με ξαφνικό λουκέτο (όπως και έγινε σαν απόπειρα από τον κ. Παππά), να τα εκβιάζει και να τα ελέγχει όσο μπορεί.

Τι λόγο είχαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί να είναι σε κατάσταση ημιπαρανομίας; Σε τι τα βόλευε να μην έχουν άδειες;

                 ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης