Η κυβέρνηση των θεατών και η αναμενόμενη για φέτος υποχώρηση του ελληνικού τουρισμού

Η ελληνική οικονομία δεν έχει βγει από την κρίση. Αντίθετα, ξύνει πάντοτε τον πάτο του βαρελιού της παρακμής,αφού δεν υπάρχει κανένας απολύτως σχεδιασμός για το παρόν και το μέλλον της. Για πέμπτο χρόνο η απόλυτη ακυβερνησία περιγράφει την στασιμότητα της χώρας σε όλους τους τομείς και φυσικά στην οικονομία. Ήδη είμαστε χειρότερα από το 2010, δείτε τους αριθμούς.

Η κυβέρνηση μη έχοντας ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ για τα δυο χρόνια αξιωματικής αντιπολιτευσης (που υποτίθεται ετοίμαζε με άνεση χρόνου τι θα κάνει όταν ανέλθει στην εξουσία) και τα πέντε χρόνια διακυβέρνησης,νομίζει ότι θα ισοσκελίσει την αδράνεια της με 12 δόσεις για τις οφειλές προς το Δημόσιο, με 70 ευρώ το μήνα επίδομα ενοικίου και την ψευδή δήθεν προστασία της πρώτης κατοικίας. ή ότι θα παρασύρει τους αφελείς ιθαγενείς ανοίγοντας νέο μαγαζί: "Σοσιαλδημοκρατία ελάτε όλοι".

Πώς όμως να κρύψει την καταστροφική ακινησία της όταν σε κάθε κλάδο ΟΛΟΙ γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση αυτή ήταν μόνον θεατής; Δείτε τον τουρισμό που από συγκυριακές αιτίες έκανε τρομερά ρεκόρ σε επισκεψιμότητα και έσοδα αλλά τώρα που οι αιτίες αυτές η μία μετά την άλλη απομακρύνονται ο τουρισμός αρχίζει να υποχωρεί.

Στα ξενοδοχεία της Αθήνας όλοι οι δείκτες για τον Ιανουάριο ήσαν αρνητικοί, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις τα έσοδα καταγράφουν μείωση μέχρι και 30% σε σχέση με πέρυσι την ίδια περίοδο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ένωση Ξενοδόχων, η πληρότητα των μονάδων τον μήνα Ιανουάριο του τρέχοντος έτους κατέγραψε πτώση 8,7%, το έσοδο ανά διαθέσιμο δωμάτιο (RevPar) κινήθηκε αρνητικά (-10,1%) και η μέση τιμή δωματίου κατέγραψε επίσης πτώση 1,8%, σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2018.

Τι εχει συμβεί; Η κυβέρνηση των θεατών και της ακινησίας αντί να μετατρέψει την συγκυριακή άνοδο του τουρισμού σε ΜΟΝΙΜΗ πολιτική προσέλκυσης τουριστών απλώς βρήκε την ευκαιρία να βάλει ΦΠΑ 24%, φόρο ανά διανυκτέρευση και ότι άλλο της ήρθε στο μυαλό, Τώρα που ο τουρισμός μοιραια θα υποχωρήσει - γιατί σχέδιο ποτέ δεν είχαν - είναι οι φόροι θα μείνουν, γιατί μόνο ασυτό σκέφτηκαν.

Θυμηθειτε; Η κυβέρνηση των θεατών θα παραδωσει μια χώρα η οποία θα είναι εξαιρετικα δύσκολο να συνέλθει. Χάθηκαν πέντε κρίσιμα χρόνια για όλους μας.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης