Η Ευρώπη κινδυνεύει πλέον εκ των έσω, θυμίζοντας τις ΗΠΑ;

Η Ευρώπη μοιάζει πια με τις ΗΠΑ; Η γηραιά ήπειρος υπήρξε από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά, τόπος υψηλού πολιτισμού και ελευθερίας για τους κατοίκους της με ελάχιστα περιστατικά ανεξήγητης βίας. Σήμερα αρχίζει να θυμίζει την κοινωνία των ΗΠΑ που καθημερινά βιώνει περιστατικά παραφροσύνης που οφείλονται αποκλειστικά στην ψύχωση των δραστών και μετρούν εκατοντάδες θύματα κάθε χρόνο.

Στις ΗΠΑ η κουλτούρα της βίας περιγράφεται με αιματηρές εισβολές σε Πανεπιστήμια, δολοφονίες μαθητών ή περαστικών, αστυνομική βία για το τίποτα κατά αφροαμερικανών (που έφερε και οργανωμένες δολοφονίες αστυνομικών για αυτοδικία) κ.α.

Ο μακελάρης της Νίκαιας ήταν κάτοικος Ευρώπης και όμως δολοφόνησε 84 ανθρώπους με όπλο ένα φορτηγό. Στο Μόναχο ένας 18χρονος που δεν έχει καμία σχέση με το Ισλαμικό Κράτος δολοφόνησε 9 ανθρώπους και τραυμάτιασε άλλους 27 πριν αυτοκτονήσει. Ανάμεσά τους και ένας νεαρός Έλληνας ετών 18.

Οι αρχές στην Ευρώπη κάνοντας εξαιρετική δουλειά έχουν μηδενίσει την δράση των τζιχαντιστών. Μόνο στην Γαλλία έχουν συλληφθεί 3.600 ύποπτοι, πολλοί έχουν απελαθεί, άλλοι παρακολουθούνται στενά, είναι πλέον σχεδόν αδύνατον να εμφανιστούν βομβιστές τύπου Μπατακλάν ή Βρυξελλών.

Ωστόσο ζούμε μια "αμερικανοποίηση" της ευρω-κοινωνίας. Άνθρωποι της διπλανής πόρτας οπλίζονται και δολοφονούν αγνώστους χωρίς να υπάρχει πραγματικό κίνητρο. Αν αυτό συνεχιστεί, η Ευρώπη κινδυνεύει πλέον ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ και όχι από τους βάρβαρους του Ισλαμικού Κράτους.

Οι τελευταίοι μη μπορώντας να χτυπήσουν πια στην Ευρώπη χτυπούν μουσουλμανικές χώρες. Βομβιστές αυτοκτονίας χτύπησαν σήμερα μεγάλη διαδήλωση στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, με συνέπεια το θάνατο τουλάχιστον 61 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 200, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί κι άλλο.

Τη διαδήλωση πραγματοποιούσαν μέλη της σιϊτικής μειονότητας Χαζάρα, που διαμαρτύρονταν για τη διαδρομή ενεργειακής γραμμής, που αποτελεί επένδυση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης