Η Ελλάδα πολιτικά θα βρίσκεται σε διαρκή ραστώνη μέχρι το καλοκαίρι του 2018

Η Ελλάδα, πολιτικά βιώνει εδώ και καιρό μια μακρά περίοδο καλοκαιρινής ραστώνης. Από την μια δεν υπάρχουν ομόλογα που πρέπει να πληρωθούν δημιουργώντας συνθήκες ανασφάλειας στη χώρα. Οι δανειστές "φρόντισαν" να μεταφέρουν για 10 χρόνια μετά, τις μεγάλες υποχρεώσεις. Από την άλλη μέχρι το 2019 δεν υπάρχουν εκλογές οι οποίες θα μπορούσαν να αναστατώσουν την όποια καθημερινότητα της χώρας. Μέχρι το 2019, μπορούμε να ζούμε όπως ζούμε, τι μας εμποδίζει;

Η ραστώνη θα τελειώσει τον Αύγουστο του 2018. Τότε θα εκτιμηθεί η οικονομική κατάσταση της χώρας και αν δεν είναι καλή, οι δανειστές θα απαιτήσουν τέταρτο μνημόνιο, δηλαδή κι άλλα μέτρα. Κάτι τέτοιο θα δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις - ακόμη και εκλογές - δεδομένου ότι έρχεται ένα 2019 στο οποιο θα έχουμε ευρω-εκλογές, εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης και βουλευτικές!

Αμέσως μετά πολύ πιθανό να ξανα έχουμε εκλογές από ΜΗ εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας (Ιανουάριος 2020). Τότε αυτές θα γίνουν με απλή αναλογική και επειδή κυβέρνηση χωρίς τον πρώτο δεν θα μπορεί να γίνει δεν βγαίνουν οι αριθμοί, (γιατί ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή δεν υπολογίζονται σε τέτοια σενάρια) τότε θα έχουμε και πάλι εκλογές..!

Τα παραπάνω περιγράφουν μια εντελώς ακυβέρνητη χώρα, η οποία όχι μόνο δεν θα έχει οικονομικά επιλύσει τα του οίκου της αλλά θα έχει προσθέσει κι όλας την συνήθη ελληνική πολιτική ανασφάλεια στο έπακρο, αυτό που οι αγορές λένε "ψυχολογία".

Δεν μπορώ να δω τι θα μπορούσε να αλλάξει την διαδρομή τρόμου που σας περιέγραψα δεδομένου ότι εδώ και εννέα χρόνια είναι φανερό ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν έχει καμία ικανότητα να διορθώσει κάτι, αν είχε δεν θα ήμασταν ακόμη στα μνημόνια και μάλιστα σε χειρότερη κατάσταση από το 2010 όταν ξεκίνησαν. Η Ελλάδα είναι σταθερά μια μη κυβερνήσιμη χώρα. 

Το μόνο που θα μπορούσα να προβλέψω είναι πότε θα γίνουν εκλογές. Νομίζω ότι αν υπάρξει απαίτηση για τέταρτο μνημόνιο οι εκλογές θα γίνουν μέχρι τον Ιανουάριο του 2019, δηλαδή οριακά πριν εφαρμοστούν η μείωση του αφορολόγητου, η μείωση συντάξεων και άλλα που έχουν ήδη ψηφιστεί.

Μπορώ επίσης να προβλέψω ότι τιποτε δεν πρόκειται να διακόψει αιφνίδια την μόνιμη ραστώνη του πολιτικού συστήματος. Μοιάζει σα να μας λένε: "Θα τα ξαναπούμε του χρόνου το καλοκαίρι".

                         ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης