Η Ελλάδα δεν καταστρέφεται από τα μνημόνια αλλά από την έλλειψη ΠΛΗΡΟΥΣ σχεδίου δίπλα από αυτά

Η Ελλάδα παραμένει ακυβέρνητη χώρα με τον κ. Τσίπρα να δίνει πλέον τη μάχη του κόμματος αντί της μάχης του έθνους. Ο ΣΥΡΙΖΑ σπαράσσεται από ιδεοληπτικές διαφορές με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να βιώνει πολλαπλές ήττες στην πορεία της,ήττες που διαλύουν την αγορά, μεγαλώνουν την ανεργία, καταστρέφουν την ελπίδα για ανάπτυξη.

Υποτίθεται βέβαια ότι όλα αυτά γίνονται για τα μνημόνια. Δείτε όμως την πραγματικότητα: Το πολιτικό σύστημα για να κρύβει την πρωτοφανή ανικανότητά του στην διακυβέρνηση της χώρας, ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα καταστρέφεται από τα μνημόνια.

Είναι η μισή αλήθεια και σιγά - σιγά θα φτάσουμε επιτέλους και στην άλλη μισή που είναι: Η χώρα καταστρέφεται γιατί όσοι την κυβέρνησαν ή την κυβερνούν δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ δίπλα από τα μνημόνια.

Ένα απλό παράδειγμα. Λόγω των μνημονιακών φόρων (τεκμήρια) ένας άνεργος μπορεί να φορολογηθεί με 3-4.000 ευρώ το χρόνο αν και έχει μηδέν εισόδημα. Μέσα σε δυο χρόνια θα χρωστά μαζί με τους τόκους των εικονικών αυτών φόρων 10.000 ευρώ, μη μπορώντας φυσικά να πληρώσει τίποτε.

Τι θα συνέβαινε όμως αν ο άνθρωπος αυτός έβρισκε μια δουλειά των 700 ευρώ το μήνα; Τότε θα του ήταν εύκολο να ρυθμίσει την οφειλή του και να του μένουν και χρήματα  για να ζήσει με μια στοιχειώδη αξιοπρέπεια.

ΕΡΩΤΗΣΗ προς το πολιτικό σύστημα λοιπόν: Αν το μνημόνιο είναι ο ένας πυλώνας που καθορίζει τη ζωή μας ο άλλος πυλώνας που θα αμβλύνει και θα ανακουφίσει την αγορά και τους ανθρώπους που είναι; Υπάρχει; Έχετε κάτι κατά νου;

Όχι μόνο δεν έχουν κανένα σχέδιο για να μειώσουν τις επιπτώσεις των μνημονίων αλλά αντιθέτως παίρνουν βάρβαρα μέτρα - όπως οι φορολογικοί διωγμοί - που προκαλούν περαιτέρω ασφυξία σε όλους. Κάνουν τα μνημόνια χειρότερα δηλαδή.

Με τα μνημόνια μπορούν εύκολα να μειωθούν οι επιπτώσεις τους αν αυτοί που κυβερνούν ή δήθεν αντιπολιτεύονται προχωρούσαν σε ένα μπαράζ μέτρων ανακούφισης ώστε οι άνθρωποι να βρουν μονοπάτια για να ανασάνουν. Να τους δοθούν ευκαιρίες για να επιστρέψουν στην κανονική ζωή.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τα κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, δεν έχουν κανένα σχέδιο για την ελάφρυνση της κοινωνίας ώστε τα μνημόνια να αντιμετωπιστούν. Η Χρυσή Αυγή ποτέ δεν είχε κανένα σχέδιο ήταν οι χούλιγκανς της πολιτικής με φασαρίες, ύβρεις και τσαμπουκά, δεν εκφράζουν και αυτοί τίποτε.

Και το ΚΚΕ έχει μετατραπεί με πολύ προσεκτικές κινήσεις σε ένα γαλατικό χωριό του 5% μέσα στην ελληνική κοινωνία, πάλι χωρίς να έχει ένα σχέδιο για το υπόλοιπο 95% που σταθερά δεν το ακολουθεί.

Με λίγα λόγια η καραμέλα των κακών μνημονίων έχει τελειώσει. Η αλήθεια είναι ότι από το 2009 έως σήμερα κανείς από όσους κυβέρνησαν δεν έχει σχεδιάσει τίποτε για την Ελλάδα, ενώ προσπαθώντας να εφαρμόσει τα μνημόνια τα κάνει όλα χειρότερα. Μας καταστρέφει η μόνιμη ακυβερνησία.

                   ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης