Η διαρκής απάτη των μνημονίων, των αξιολογήσεων και των στόχων, που μονίμως πέφτουν έξω

Δεν πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη απάτη από την συζήτηση των "μέτρων" των μνημονίων και των "αποτελεσμάτων" που κάθε φορά αυτά (δήθεν) θα "πετύχουν". Μια συζήτηση δηλαδή, εντελώς φαιδρή, σαν αυτή που διενεργείται και τώρα με "αξιολογήσεις" και άλλα τραγελαφικά. Εδώ η απάτη γίνεται και από τις δυο πλευρές.

Η πρώτη πλευρά είναι οι δανειστές δηλαδή οι Ευρωπαίοι. Ενδιαφερόμενοι μόνο για τα λογιστικά της υπόθεσης, προτείνουν και επιβάλλουν δρακόντεια μέτρα τα οποία υποτίθεται ότι σε συγκεκριμένο χρόνο θα έχουν αποφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Μόνο σαν απάτη μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς το γεγονός ότι ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ δεν επιτεύχθηκαν οι προβλεπόμενοι στόχοι παρά τις φοβερές θυσίες των ανθρώπων και την συνολική απομείωση του πλούτου της χώρας: Η Gretit Suise υπολογίζει στα 587 δισ. ευρώ αυτά που έχασαν Ελλάδα και Έλληνες στα χρόνια της κρίσης, με το χρέος να αυξάνεται κι όλας!

Που είναι η απάτη; Ότι η κρίση συνεχίζεται όλο και χειρότερη. Αρκεί να θυμίσω μόνον τούτο: Υποτίθεται ότι η Ελλάδα θα έβγαινε στις αγορές το...  2012. Έχουμε φτάσει στο 2017 και αυτή η έξοδος μοιάζει αδύνατη ακόμη και μέχρι το 2019! Εννέα χρόνια για να πετύχουν - αν τον πετύχουν - έναν στόχο του 2012!

Οι δεύτεροι "απατεώνες" είναι το ελληνικό πολιτικό σύστημα. Με αυτούς σχίζεις και τα πτυχία σου. Κανένα σχέδιο για οτιδήποτε. Αντεθνικά και επικίνδυνα μέτρα (όπως το 24% ΦΠΑ στα ερημοποιημένα νησάκια μας). Εικονικές πολιτικές που στην ουσία δεν μπορούν να έχουν ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. Για παράδειγμα όλοι οι φόροι αντί να φέρουν έσοδα φέρνουν μειωμένα έσοδα και όμως τους συνεχίζουν!

Αυτοί οι "απατέωνες" τεμπελιάζουν σε θέσεις αργομισθίας, στις καρέκλες των τηλεπαραθύρων και εργάζονται σκληρά μόνο σε έναν τομέα: Πως θα παραπλανήσουν τους εξουθενωμένους πολίτες ψευδολογώνατς και βγάζοντας λόγους από το παρελθόν. Τελευταία απάτη τους ότι δήθεν αν ρυθμιστεί το χρέος θα έρθει η ανάπτυξη (!!!)

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς ο ανταγωνισμός δυο "απατεώνων" δεν θα φέρει ποτέ λύση για την χώρα. Όλα θα πρέπει να ξεκινήσουν από την αρχή λοιπόν με πρώτη μια σοβαρή συζήτηση με τους Ευρωπαίους. Αρκετά με τους εικονικούς στόχους που μας έχουν αποβουλιάξει. Όπως και με τους Έλληνες: Αρκετά με το πελατειακό κράτος και την ακυβερνησία.

                ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης