Η βαρβαρότητα βρίσκεται πια στα θρανία των ελληνικών Σχολείων

Στην εσωτερική επικαιρότητα παιδιά απασχόλησαν το ενδιαφέρον του κόσμου. Στην πρώτη περίπτωση, στο Μενίδι, ένας 11χρονος τσιγγάνος δέχθηκε ένα χαστούκι από αστυνομικό. Στη δεύτερη, ένας μαθητής ΕΠΑΛ απειλεί την καθηγήτρια του γιατί δεν του σβήνει απουσίες. Τιμωρήθηκε με αποβολή.

Υπάρχει όμως και ένα τρίτο περιστατικό ακόμα χειρότερο. Στην Καλαμάτα, τρεις μαθητές εισήλθαν σε Κοιμητήριο, έβγαζαν οστά από τάφους και τα πέταγαν στο δρόμο. Στη συνέχεια, ξέθαψαν πτώμα γυναίκας και το τοποθέτησαν στην είσοδο του Κοιμητηρίου, προκαλώντας ένα μοναδικό σοκ σε όποιον το έβλεπε.

Για τα δυο πρώτα περιστατικά έχω λόγια να πάρω θέση. Χωρίς να γνωρίζω οτιδήποτε θεωρώ περίπου βέβαιον ότι ο 11χρονος δεν πηγαίνει Σχολείο και είναι ένα παιδί - αγρίμι που εκφράζεται μέσα από την βια και τους βανδαλισμούς. Μπορεί να θύμωσε λοιπόν τον ασυνομικό που αντέδρασε ακόμα χειρότερα και θλιβερά, αν συνυπολογίσουμε ότι αυτός πήγε σίγουρα Σχολείο ενώ είναι και ενήλιξ...

Η περίπτωση του υβριστή καθηγήτριας δεν είναι η μοναδική. Η ΒΙΑ σε πολλά σχολεία είναι το γενικότερο κλίμα που κυριαρχεί και οι καθηγητές δεν μπορούν πια να διαχειριστούν παιδια που δεν βλέπουν το λόγο να χάνουν την ώρα τους στις αίθουσες αφού δεν μαθαίνουν τίποτε, ούτε αξιολογούνται.

Στο τρίτο περιστατικό σηκώνω τα χέρια ψηλά. Το να σκάψει κανείς έναν τάφο, να ξεθάψει το πτώμα ενός ανθρώπου που απεβίωσε πρόσφατα και να το μεταφέρει - τοποθετήσει σε κοινή θέα, κανονικά θα έπρεπε να απασχολεί την ψυχιατρική επιστήμη και το γράφω σοβαρά. Όμως όχι, δεν είναι τελικά θέμα ψυχιατρικό αλλά βαρβάρων. 

Στα σχολεία μας υπάρχουν και παιδιά που βλεπουν σαν μια καλή ιδέα να σπάνε πλάκα ξεθάβοντας πτώματα. Η παρακμή στην ελληνική Εκπάιδευση έπιασε πάτο. Βάρβαροι κάθονται στα θρανία ικανοί για όλα. Τι χειρότερο να περιμένουμε από αυτούς; Να μας πυροβολούν;

(Στο μεταξύ δεν αποκλείω οι βάρβαροι της Καλαμάτας να εισαχθούν σε κάποια ΑΕΙ ή και να προσληφθούν στην ΕΛΑΣ. Αυτό δεν επιδιώκει το εκπαιδευτικό μας συστημα;)

                          ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης