Η Αριστερά δεν χάνει ποτέ κ. Τσακαλώτο. Μην λέτε ψέματα

Οι New York Times αποφάσισαν να καταγράφουν τα ψεύδη του Ντόναλντ Τραμπ. Το ξεκίνησαν αμέσως μόλις ανέλαβε Πρόεδρος των ΗΠΑ και δίπλα από κάθε ψέμα που έλεγε δημοσιοποιούσαν όλα εκείνα τα στοιχεία που το ξεγύμνωναν. 

Έκπληκτοι οι δημοσιογράφοι των ΝΥΤ διαπίστωσαν ότι ο Τραμπ έλεγε καθημερινά πάρα πολλά ψέματα και τότε αποφάσισαν να μονιμοποιήσουν την σχετική "λίστα ψεύδους" ώστε να καταγραφεί πόσα ψέματα θα πει σε όλη τη θητεία του.

Πριν λίγες ημέρες η εφημερίδα δημοσιοποίησε ότι ο Τραμπ είχε σπάσει το... όριο των 10.000 αποδεδειγμένων ψεμάτων! (Να το γράψω και ολογράφως για να μην νομίζετε ότι μου ξέφυγε ένα μηδενικό: ΔΕΚΑ χιλιάδες ψέματα). 

Ο Τραμπ πήρε πάνω του το γνωστό αμερικάνικο ανέκδοτο που λέει: "Κάθε πότε λέει ψέματα ένας δικηγόρος; Κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του". (Τώρα είναι ο Τραμπ που κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του λέει ψέματα).

Η περίπτωση του λαϊκιστή Τραμπ είναι απολύτως όμοια με αυτήν των εν Ελλάδι λαϊκιστών. Και εδώ οι της κυβέρνησης ψεύδονται κάθε φορά που ανοίγουν το στόμα τους (δυστυχώς δεν σκεφτήκαμε να βάλουμε ένα κοντέρ να τα μετράμε όπως οι ΝΥΤ - μόνο στις σατυρικές εκπομπές γίνεται κάποια αναφορά).

Τα γράφω όλα αυτά για να σας πω ένα από τα τελευταία ψέματα τους όπως το είπε ο κ. Τσακαλώτος: "Η Αριστερά ξέρει και να κερδίζει ξέρει και να χάνει". Ψέμα και μάλιστα χοντρό. Η Αριστερά δεν χάνει ποτέ. Χάνει ποτέ η ιδεολογία; Είναι δυνατόν; Όχι, δεν χάνει ποτέ.

Μπορεί εκλογικά να συντριβεί, μπορεί στην πράξη να είναι μια χούντα, μπορεί να οδηγεί μια χώρα στον γκρεμό, όμως η μονίμως άτρωτη και ανίκητη ιδεολογία ξέρει πολύ καλά ότι όλα αυτά συμβαίνουν γιατί "ο λαός ακόμα δεν έχει ωριμάσει", γιατί "οι κεφαλαιοκράτες δεν έχουν νικηθεί", γιατί "οι εργαζόμενοι δεν έχουν οργανωθεί στην κοινωνία και στην εργασία", γενικώς γιατί τρίτες αιτίες, δεν επιτρέπουν τον επί της Γης Παράδεισο. 

Και οι προσωπικές ευθύνες της όποιας αριστερής  ηγεσίας μετά από κάθε της έγκλημα; Εύκολο έχει λυθεί. Όπως οι θρησκείες έχουν την εξομολόγηση και ξεκινάς πάλι άσπιλος και αμόλυντος, η Αριστερά έχει την αυτοκριτική.

Με την αυτοκριτική εξαγνίζεται, δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα και προχωρά πάντα αήττητη, πολλές φορές επί των δικών της ερειπίων. Η Αριστερά δεν χάνει ποτέ κ. Τσακαλώτο, μην λέτε πάλι ψέματα.

                        ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης