Ζώντας πάντα στην Ελλάδα του 2010 ρωτάμε (και) τη νεα κυβέρνηση: Υπάρχει σχέδιο;

Η κυβέρνηση πρέπει να διαχειριστεί δυο ομόκεντρους κύκλους. Ο πρώτος είναι η διαπραγμάτευση με τους δανειστές, οι οποίοι κυριολεκτικά εκνευρισμένοι και οργισμένοι, διαπιστώνουν ότι η Ελλάδα παραμένει μετά από 6 χρόνια ύφεσης αδιόρθωτη, με ένα ψευδόμενο πολιτικό σύσημα που έχει αποτύχει παντού.

Ο δεύτερος κύκλος έχει να κάνει με το τιτάνιο έργο να αλλάξει η χώρα εκ θεμελίων, καταργώντας το πελατειακό κράτος, την διαφθορά, την γραφειοκρατία, εκσυγχρονίζοντας την λειτουργία της χώρας, προστατεύοντας την επιχειρηματικότητα, ανοίγοντας την παραγωγή.

Από το 2010 ζούμε αυτή την διπλή ανάγκη για επανεκκίνηση της χώρας και συνεννόηση με το διεθνές περιβάλλον. Τι διαπιστώνουμε; Μια αφύσικη ακινησία: Ζούμε πάντα στο 2010 και το μόνο που αλλάζουν είναι οι... κυβερνήσεις.

Η πραγματική εξήγηση για αυτή την αδιάνόητη αλλά ταυτόχρονα και καταστροφική στασιμότητα έχει να κάνει με την ανικανότητα των Ελλήνων πολιτικών. Κατ΄αρχάς εξέθρεψαν ένα τέρας (υδροκέφαλο κράτος, κομματισμός παντού, συνδικαλισμός χωρίς λογική, κρατισμός τύπου Σοβιέτ, διορισμοί μόνο κομματικών κ.ο.κ.) το οποίο από ένα σημείο και μετά ήταν αδύνατον να ελέγχουν. Το τέρας τους ξεπέρασε και λειτουργούσε μόνο του!

Στη συνέχεια απεδείχθη ότι ήσαν εντελώς ανίκανοι - δέσμιοι του πελατειακού τέρατος - να κυβερνήσουν. Η μοναδική στον πλανήτη πολυνομία σε κάθε τομέα αποδεικνυει ότι "κυβερνούσαν" χωρίς σχέδιο, δηλάδη "βλέποντας και κάνοντας". Ξύπναγαν το πρωί και εκ των υστέρων "διόρθωναν" ή εξυπηρετούσαν νομοθετώντας για να καλύπτουν ή να ανοίγουν... τρύπες

Φυσικά έτσι μεγάλωναν το ανεξέλεγκτο τέρας, αλλά τι σημασία είχε; Αρκεί να ήσαν στην εξουσία.

Κάπως έτσι και φτάσαμε στο 2015, έχοντας πάντα τα δεδομένα του 2010. Οι αγορές δεν μας δέχονται, η γραφειοκρατία βασιλεύει, η διαφθορά μεγάλωσε, τα ταμεία είναι άδεια και πάντα - προσέξτε το παρακαλώ - ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ.

Βασικοί υπουργοί της κυβέρνησης απεραντολογούν (Βαρουφάκης), άλλοι ξημεροβραδιάζονται στα τηλεπαράθυρα για να πείσουν ότι η χώρα "κινείται αριστερά", λείπουν πάνω από 15 δισ. ευρώ μέχρι το καλοκαίρι, οι δανειστές σταμάτησαν να δίνουν και περιμένουν το... σχέδιο!

Με τον χρόνο να "πνίγει" την χώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διαδίδει ότι θα αναγγείλλει βαθιές και εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις με πρώτη την πάταξη της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και της διαφθοράς.

Θέλει - λένε - να καθησυχάσει τους εταίρους ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της για την δημόσια διοίκηση και ότι θα υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις με σημαντικό αντίκτυπο στην οικονομία και την κοινωνία.

Δηλαδή όλοι περιμένουμε το ΣΧΕΔΙΟ ώστε οι δυο ομόκεντροι κύκλοι να αρχίσουν να κινούνται. Υπάρχει μια βασική λεπτομέρεια βέβαια. Περισσότερο από τους δανειστές το σχέδιο το περιμένουν ανυπόμονα οι Έλληνες πολίτες και κυρίως η αγορά που έχει αποβουλιάξει. Δεν είναι μόνο ο Σόιμπλε να ξέρουν.

      ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης