Ερντογάν, Τζόνσον, Τραμπ: Τρεις επικίνδυνοι ηγετες

Ο Ερντογάν διασκέδαζε την παγκόσμια εμφάνιση του κορωνοϊού λέγοντας ότι "το DNA των Τούρκων δεν απειλείται". Δεν πήρε κανένα απολύτως μέτρο, εμφάνιζε τα κρούσματα ως απλή γρίπη και σήμερα, έχει χιλιάδες νεκρούς - πάλι τους κρυβει - και πλήρη αδυναμία να περιορίσει το κακό. Επίσης συλλαμβάνει εκατοντάδες πολίτες όταν αναρτούν στο διαδίκτυο αλήθειες για την κατάσταση.

Ο Τζόνσον στο Ηνωμένο Βασίλειο, χαιρετούσε μπροστά στις κάμερες όποιον έβρισκε μπροστά του και χασκογελώντας επαναλάμβανε: "Δεν θα σταματησω ποτέ τις χειραψίες". Σήμερα είναι ο ίδιος σε καραντίνα, όπως και ο υπουργός Υγείας της χώρας. Το σύστημα υγείας καταρρέει και δεκάδες χιλιάδες πολίτες άλλων χωρών που εγκαταλείπουν τη Βρετανία, μολύνουν τις χώρες άφιξης (μια ειναι και η Ελλαδα).

Ο Τραμπ στις ΗΠΑ, περιφρόνησε μέχρι χλευασμού την πανδημία δηλωνοντας μάλιστα οτι αν διακοπεί η οικονομικη ζωή της χώρας "τα θύματα θα είναι περισσότερα". Σήμερα του συμβαίνουν και τα δυο: Και η πανδημία εχει φέρει τις ΗΠΑ στην πρώτη θέση σε όλο τον κόσμο σε κρούσματα και η οικονομια συνθλίβεται με ρεκόρ άμεσης ανεργίας, πτωση χρηματιστηρίων κ.α.

Αποδεδειγμένα οι τρεις αυτοί ηγέτες είναι επικίνδυνοι και ανίκανοι. Φυσικά και για τους τρεις το γνωρίζαμε, απλως ο κορωνοϊός το αποδεικνύει με χιλιάδες νεκρούς για τους οποίους ευθύνονται οι ιδιοι. Το ερώτημα είναι: Ποια θα είναι η τύχη τους; Έχουν μέλλον;

Δυστυχώς η απάντηση είναι θετική. Φυσικά και έχουν μέλλον. Η συντριπιτική πλειοψηφία των πολιτών είναι απαίδευτοι δεν θα τους αξιολογησουν. Άλλοι έχουν στις πολιτικες τους τα συμφέροντα τους και δεν θα τους εγκαταλείψουν. Τέλος η εξουσία κερδίζεται πλέον με όπλα την αναγνωρισιμότητα, τις ψευδείς καμπάνιες και το παρασκήνιο. Οι αξίες δεν παίζουν κανένα ρόλο. 

                               ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης