Επιτέλους η Δικαιοσύνη γίνεται σιγά - σιγά πραγματικά ανεξάρτητη

Η Δικαιοσύνη είναι το τελευταίο προπύργιο που έχει απομείνει στην Ελλάδα πριν από την ολοκληρωτική της άλωση από το κομματικό - πελατειακό κράτος - τέρας. Το πολιτικό σύστημα χωρίς ντροπή έφτασε στο ακραίο σημείο να διορίζει ημέτερους - δηλαδή κομματικούς - παντού. Ένα φοβερό παράδειγμα είναι ότι ακόμη και στον εθνικό στρατό της χώρας, διορίζουν δικιά τους ηγεσία λες και οι υπόλοιποι στρατιωτικοί δεν είναι Έλληνες...

Δεν είναι περίεργο λοιπόν που διορίζουν και την ηγεσία της Δικαιοσύνης προφανώς με αρεστούς, δηλαδή πάλι κομματικούς. Το κάνουν ώστε με εντολές τους να "τρέχουν" υποθέσεις, ή και να τις καθυστερούν...

Ποιος δεν θυμάται ότι επί Σαμαρά έδιναν άνωθεν εντολές ώστε α) Να είναι βαριές οι ποινές στα φορολογικά δικαστήρια και β) Να καλούν σε απολογία άξιους δικαστικούς όταν δεν επέβαλαν τέτοιες ποινές (τις οποίες οι του Σαμαρά τις επεδίωκαν υποτίθεται για συνετισμό των υπολοίπων...).

Ποιος δεν θυμάται ότι υπήρχαν 1.000 περιστατικά απάνθρωπης βίας από οργανωμένες ομάδες της Χρυσής Αυγής σε βάρος αθώων ανθρώπων αλλά μόνο όταν έδωσε εντολή ο πρωθυπουργός (πάλι ο Σαμαράς) κινήθηκε η Δικαιοσύνη.

Δεν βαρεθήκατε να κρυβόσαστε πίσω από το δάχτυλό σας; Και η Δικαιοσύνη όπως τα πάντα σε αυτή τη χώρα ήταν δέσμια του κομματισμού: Η κυβέρνηση διέταζε, η ηγεσία της εκτελούσε τις εντολές, οι παρακάτω έπρεπε να υπακούν. Τώρα αν έχετε μεγάλο δάχτυλο κρυφτείτε πίσω από αυτό και μιλήστε για ανεξάρτητη Δικαιοσύνη...

Τι έχει συμβεί όμως τις ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ; Μέσα την οικονομική κρίση και την βαθιά πνευματική παρακμή οι δικαστές έχουν αναλάβει να διασώσουν ότι μπορούν. Στις αίθουσες κάνουν ακόμα και τη δουλειά του συνήγορου για να προστατεύσουν πολίτες που δικάζονται χωρίς νομική υποστήριξη μη έχοντας ούτε για τα παράβολα. 

Σε υψηλό επίπεδο, η Δικαιοσύνη προστατεύει τις επιχειρήσεις από την αδίστακτη παρανομία του κράτους να τις ελέγχει σε βάθος... 20ετίας, ή μειώνουν ΕΝΦΙΑ σε περιοχές που ορίστηκαν τιμές εξωπραγματικές. Επιτέλους το Σύνταγμα δεν είναι ένα κουρελόχαρτο.

Φαίνεται πως όσο υβρίζουν τη Δικαιοσύνη τόσο αυτή θα γίνεται πιο  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ, βάζοντας  φραγμό στην αυθαιρεσία των πολιτικών, εγκαταλείποντας την υποτελή στάση που την υποχρέωναν. Είμαστε με τη Δικαιοσύνη λοιπόν. Και ζητάμε να συνεχίσει μέχρι τέλους την πορεία της προς τους πολίτες, ελέγχοντας τα πεπραγμένα ΟΛΩΝ των πολιτικών με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους.

                      ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης