Ελλάδα:Το πολιτικό σύστημα στο περιθώριο

Ο τίτλος του "Βήματος της Κυριακής" ήταν εξαιρετικός και δείχνει την υψηλή ποιότητα της δημοσιογραφίας, στην ιστορική αυτή εφημερίδα: "Αυτονομείται η οικονομία". Πως με τρεις λέξεις λες τα πάντα, ή σχεδόν τα πάντα (γιατί αυτές οι τρεις λέξεις πρέπει να αναλυθούν).

Με την φράση "αυτονομείται η οικονομία" το πρώτο που καταγράφεται είναι ότι η ελληνική οικονομία  ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ το πολιτικό σύστημα και προχωρά χωρίς αυτό. Είναι μια πράξη ρεαλισμού που οφείλεται στην διαπίστωση ότι οι αδιόρθωτοι πολιτικοί έχουν καταστήσει την Ελλάδα ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΜΗ, συνεπώς "από εδώ και πέρα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε από μόνοι μας".

Πολλά τα παραδείγματα από ολόκληρο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας. Στα ψηλά, μεγάλες εταιρείες έχοντας κατανοήσει ότι στην Ελλάδα δεν μπορούν να έχουν τις αποδόσεις που πρέπει διεθνοποιήθηκαν. 

Το Jumbo, μόνο στη Ρουμανία έχει ιδρύσει 8 καταστήματα και σχεδιάζει άλλα 17! Στην ίδια χώρα λειτουργούν πλέον 6.200 ελληνικές επιχειρήσεις, ανάμεσά τους μεγάλα ονόματα όπως οι Fourlis που έχει ήδη 31 καταστήματα Intersport (!), Sarantis κ.α.

 Έλληνες έχουν επενδυθεί στη Ρουμανία 2 δισ. ευρώ.Γιατί; Σταθερό φορολογικό σύστημα, χαμηλοί φόροι, χαμηλό ΦΠΑ. Φυσικά αντίστοιχη είναι η εικόνα σε Βουλγαρία, Σκόπια, Αλβανία, χιλιάδες μεγάλες και μικρές εταιρείες, επενδύουν και προγραμματίζουν.

Στα χαμηλά τώρα: ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ φοροδιαφεύγουν όπως μπορούν για να γλυτώσουν από την ασύλληπτης έκτασης φοροεπιδρομή που τους καθιστά δια βίου οφειλέτες και σύντομα πτωχούς.

Πλέον μιλάμε για ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ των πολιτών από μικρές - μεγάλες οικονομικές πράξει όπως εμφάνιση ρευστού στους τραπεζικούς λογαριασμούς, κόψιμο αποδείξεων, απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων και ότι άλλο επιβάλλει ο κλεφτοπόλεμος με το ληστρικό κράτος.

Ξέρετε, αυτή η αυτονομία της οικονομίας είναι που θα σώσει την Ελλάδα πολύ πιο σύντομα από ότι προβλέπουν οι αναλυτές. Όταν θα πέσει αυτή η κυβέρνηση, οι πάντες την αγορά ενεργοποιηθούν: Μικροέμποροι και μεγάλες επιχειρήσεις. Αν η επόμενη κυβέρνηση βοηθήσει κιόλας, ακόμα καλύτερα. Πάντως η Ελλάδα θα σωθεί χωρίς τους πολιτικούς.

                 ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης