Εκ θεμελίων καταστροφή επιχειρήσεων και νοικοκυριών από την επερχόμενη διαχείριση των "κόκκινων"δανείων"

Η αποχώρηση Σάλλα από την Τράπεζα Πειραιώς σηματοδοτεί με εμφαντικό τρόπο την έναρξη της περιόδου διαχείρισης των λεγόμενων "κόκκινων" δανείων. Οι δανειστές έχοντας απηυδήσει α) Με το πολιτικό σύστημα στην χώρα που εκπροσωπεί την ακινησία παντού β) Τις διοικήσεις των Τραπεζών που ενώ έχουν ανακεφαλοποιηθεί τρεις φορές με δεκάδες δισ. ευρώ (που τα έχουν χρεώσει στον ελληνικό λαό...), δεν έχουν εξυγιανθεί και είναι πάντα ετοιμόρροπες. Έτσι τι έκαναν; Προχώρησαν στον ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟ τους.

Σήμερα οι 4 συστημικές Τράπεζες ανήκουν σε αλλοδαπούς μετόχους και με τις νέες διοικήσεις να λαμβάνουν εντολές απευθείας από τον Ντράγκι και την ΕΚΤ. Το πως χάσαμε τις Τράπεζες μας είναι γνωστό. Στο πρώτο εξάμηνο το 2105 η ανύπαρκτη - κωμική διαπραγμάτευση Βαρουφάκη και Τσίπρα έδιωξε καταθέσεις ύψους 40 δισ. ευρώ και τις αποβούλιαξε, ενώ προς το τέλος της ίδιας χρονιάς οι Τράπεζες πουλήθηκαν δηλαδή ΧΑΡΙΣΤΗΚΑΝ με τιμή 1 λεπτό την μετοχή!

Αυτή την στιγμή οι νέοι ιδιοκτήτες των 4 συστημικών Τραπεζών έχουν στα χέρια τους πέραν της περιουσίας τους και ΟΛΑ τα δάνεια των Ελλήνων.Έτσι ολόκληρη η δημόσια και ιδιωτική περιουσία στην Ελλάδα έχει εκχωρηθεί. Από την μια υποθήκευσαν 72.000 ακίνητα του Δημοσίου για 99 χρόνια (ακόμη και νησιά, τεράστιες εκτάσεις κ.α.) και από την άλλη έδωσαν και όλα τα υποθηκευμένα ακίνητα των ιδιωτών - οφειλετών.

Αυτή η βιβλικών διαστάσεων ΕΘΝΙΚΗ καταστροφή οφείλεται στην ομάδα Τσίπρα και στους αυλικούς της, που συγκροτούν υποτίθεται το κόμμα ΣΥΡΙΖΑ (το οποίο η ομάδα Τσίπρα δεν το ρωτά για τίποτε πια). Και είναι ζήτημα της παραψυχολογίας πως οι άνθρωποι αυτοί εν μέσω μια τέτοιας καταστροφής εμφανίζονται μειλίχιοι, πράοι, μιλούν για τα σπουδαία που επιτυγχάνουν, καθησυχάζουν ότι όλα πάνε κατ ευχήν κ.ο.κ. Βλέπουν κάτι στο υπερπέραν που δεν το βλέπουμε εμείς;

Από Σεπτέμβριο λοιπόν έρχεται η μεγάλη καταστροφή. Η διαχείριση των "κόκκινων" δανείων θα γίνεται με σκληρότητα και ταχύτητα. Σε πρώτη φάση ακίνητα επιχειρήσεων και ακριβές ιδιωτικές κατοικίες θα βγουν σε πλειστηριασμούς. Αμέσως μετά θα ξεπουληθούν σε γύπες δάνεια με ακίνητα σε υποθήκη στο 15% της αξίας τους.

Δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις θα κλείσουν μέσα σε λίγες εβδομάδες και χιλιάδες νοικοκυριά θα βρεθούν στον δρόμο. Ο ΣΥΡΙΖΑ που υποσχόταν ότι κανένα σπίτι δεν θα περάσει σε χέρια τραπεζίτη, έχει συμφωνήσει ΟΛΑ τα σπίτια να βγουν σε πλειστηριασμούς. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα βρεθεί με ένα τέτοιο κύμα αγανάκτησης που δεν θα έχει που να κρυφτεί. Και τότε θα κάνει εκλογές...

Η σκέψη τους είναι απλή: Άσε τον Μητσοτάκη να "λουστεί" ότι υπογράψαμε εμείς με τους δανειστές. Ας μείνουμε αντιπολίτευση να τον καταγγέλλουμε ότι επί των ημερών του ζούμε κλείσιμο επιχειρήσεων και εξώσεις θυμάτων της κρίσης. 

Ως χώρα θα ζήσουμε ότι και μια βομβαρδισμένη πόλη. Θα γίνουν τα πάντα ερείπια, ώστε πάνω σε αυτά να αρχίσει η ανοικοδόμηση και μέσα από αυτήν η ανάπτυξη. Τώρα μπαίνουμε στο τελικό γκρέμισμα της ελληνικής κοινωνίας. 

                   ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης