Διασπάθιση του δημόσιου χρήματος (κρατική επιχορήγηση) αλλά και μαύρα ταμεία, διαχρονικά από όλα τα κόμματα

H οικονομική διαχείριση ΟΛΩΝ των ελληνικών κομμάτων στην μεταπολίτευση περιγράφεται με δυο λέξεις: ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ. Ειδικότερα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είχαν οργανωμένα διπλά ταμεία και διακινούσαν απροσδιόριστο μαύρο χρήμα που προερχόταν από μίζες, δωρεές, κρυφές ενισχύσεις κ.ο.κ.

Στο ένα ταμείο, το φανερό, κατέγραφαν τις κρατικές επιδοτήσεις που δεν μπορούσαν να κρύψουν και τις φανερές πληρωμές που επίσης δεν μπορούσαν να κρύψουν (π.χ. μισθοδοσία) και φρόντιζαν να αποστέλλουν στις ελεγκτικές αρχές τους ετήσιους ισολογισμούς ισοσκελισμένους και καθαρούς. Στο δεύτερο ταμείο, το κρυφό, έπαιρναν λεφτά με το τσουβάλι ή με τσάντες (ρωτήστε τον κ. Τσουκάτο) και φυσικά δεν το δήλωναν.

Με τα μαύρα χρήματα το ΠΑΣΟΚ έφτασε να μισθοδοτεί 300 υπαλλήλους (!) πολλοί από τους οποίους δεν πάταγαν το πόδι τους ποτέ στα γραφεία και φυσικά ζούσε βασιλικά ο πρόεδρος του κόμματος. Υπήρξε όμως ένα λογιστικό πρόβλημα: Οι 300 εργαζόμενοι και οι δαπάνες του πρίγκηπα - προέδρου υπερκάλυπταν τα φανερά έσοδα πως θα τις δικαιολογούσαν; Απλό: Παίρνοντας δάνεια. Μόνο που σύντομα... τα ξόδευαν και αυτά με αποτέλεσμα να χρεοκοπήσουν.

Τώρα πως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ "κατάφεραν" να χρεοκοπήσουν εισπράττοντας πακτωλό εκατομμυρίων από το κράτος, έναν δεύτερο ανυπολόγιστο πακτωλό εκατομμυρίων μαύρα χρήματα και έναν τρίτο πακτωλό δανείων ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ ρωτήστε τους Καραμανλή, Παπανδρέου και Σαμαρά που θα έσωζαν οικονομικά την Ελλάδα αλλά δεν μπορούσαν να σώσουν τα κόμματά τους. 

Επιπλέον υπήρξε και ένα ηθικό πολιτικά ζήτημα. Τα χρηματοδοτούμενο κόμματα σε κάθε εκλογική μάχη μετέφεραν χιλιάδες ψηφοφόρους δωρεάν ακόμα και από το εξωτερικό αλλοιώνοντας το εκλογικό αποτέλεσμα (τα μικρά κόμματα δεν μπορούσαν). Εκεί κυρίως ξόδευαν τις επιχορηγήσεις, όχι σε συνέδρια σκέψης και... προβληματισμού.

Δυστυχώς, πλιάτσικο γινόταν και στα ταμεία των μικρότερων κομμάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Δ. Τσοβόλας θέλησε να κλείσει το ΔΗΚΚΙ όταν αποχώρησε για να μην λεηλατείται το δημόσιο χρήμα από ένα κόμμα σφραγίδα. Δεν το απέτρεψε. Το ΔΗΚΚΙ, εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και ενώ δεν ήταν ποτέ μετρήσιμο, εισέπραττε περίπου 100.000 ευρώ το χρόνο από την κρατική επιδότηση. Υποκρινόμενο ότι δήθεν υπάρχει ακόμα παραμένει  και για κάποιους είναι ένα καλό μαγαζί με σημαντικά ετήσια αφορολόγητα έσοδα. Φυσικά ΟΛΕΣ οι Συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ χρηματίζονται για αυτό ίσως και δεν διανοούνται να αποχωρήσουν. Που θα βρουν στέγη, φαγητό, ΧΡΗΜΑ και εξουσία;

Τέλος όπως έχω ξαναγράψει υπήρξαν και κόμματα - μαγαζιά όπως το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη και η Ένωση Κεντρώων του Λεβέντη που δεν είναι κόμματα (αφού δεν έχουν όργανα, δεν οργανώνουν συνέδρια κ.λ.π.) και ο καθένας μπορεί να υποθέσει τι έκανε τα χρήματα ο ισόβιος αρχηγός - ιδιοκτήτης - εισπράκτορας.

Τελικό συμπέρασμα: Μέσα στην συνολική φαυλοκρατία που κυριάρχησε στην Ελλάδα, όλα τα κόμματα ήταν ανυπόληπτα, διακινούσαν μαύρο χρήμα και δεν λογοδοτούσαν πουθενά. Αυτά είναι γνωστά να ξέρετε, στους πολιτικούς που θέλουν να... σώσουν την Ελλάδα, μέσα α το ήθος και την διαφάνεια τρομάρα τους.

Δεν αποκαλύπτω τίποτε καινούργιο βέβαια, πέραν της υποκρισίας τους ότι δήθεν αυτοί είναι καθαροί και οι άλλοι μολυσμένοι. ΟΛΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΙΔΙΑ μόνο τα νούμερα αλλάζουν. Μάλιστα αν μπορούσε να γίνει ενδελεχής έλεγχος στα ταμεία όλων των κομμάτων θα κατάρρεε όλο το σύστημα από τις απίστευτες αποκαλύψεις παρανομίας και λεηλασίας.

                ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

(Υ.Γ. Το ωραιότερο: Οι πολιτικοί ως κυβερνώντες,  οι πρωταθλητές της ασυδοσίας και της παρανομίας, δηλαδή, να κυνηγούν τα καφέ για φοροδιαφυγή όταν δεν έκοβαν μια απόδειξη και να επιβάλλουν βαρύτατα πρόστιμα).

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης