Γιατί το πελατειακό - κομματικό κράτος ευθύνεται για τους 20 νεκρούς και για την γραφειοκρατία που διαλύει ιδιωτικό και... δημόσιο τομέα καθηλώνοντας τη χώρα

Το έγκλημα των 20 νεκρών, των δυο αγνοουμένων και των 2.500 κατεστραμμένων νοικοκυριών στη Δυτική Αττική, αποδίδεται στην γραφειοκρατία. Αυτή εμπόδισε για παράδειγμα την κυρία Δούρου να ολοκληρώσει τα αντιπλημμυρικά έργα που αφελώς υποστήριζε ότι θα έχει τακτοποιήσει σε έξι μήνες. (Το ανακάλυψε όταν ανέλαβε την εξουσία, δεν το γνώριζε όμως όταν στην αντιπολίτευση ήταν διαρκώς στα κεραμίδια καταγγέλλοντας ολιγωρία και ανικανότητα).

Η γραφειοκρατία είναι ένα τέρας που εμποδίζει και τον ιδιωτικό τομέα αλλά και τον Δημόσιο τομέα (κράτος εναντίον κράτους...) να ολοκληρώσει ένα έργο. Το ερώτημα είναι: Πώς αποκτήσαμε την γραφειοκρατία; Απάντηση: Είναι δημιούργημα του πολιτικού συστήματος για να κρατά αιχμάλωτη την ελληνική κοινωνία και να επιβιώνει σε βάρος της. 

Η γραφειοκρατία δημιουργήθηκε από το ελληνικό κομματικό κράτος για δύο λόγους:

Ο ΠΡΩΤΟΣ: Για να προχωρήσουν σε σωρεία προσλήψεων στο Δημόσιο προς άγραν ψήφων. Οι προσλήψεις αυτές ήσαν ΑΧΡΕΙΑΣΤΕΣ και για να δικαιολογηθούν αναγκαστικά δημιουργήθηκαν εξ ίσου αχρείαστες υπηρεσίες αλλά και αχρείαστα ΠΑΡΕΝΘΕΤΑ τμήματα αλλά και ολόκληρες υπηρεσίες,  μέσα στην δομή της Δημόσιας διοίκησης. Όλοι αυτοί πρόσθεσαν υπογραφές και χαρτομάνι δημιουργώντας ένα φοβερό χαρτοβασίλειο χωρίς αρχή και τέλος.

Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ: Για να στηθεί το κράτος της "εξυπηρέτησης ψηφοφόρων", μέσα από μιά στυγνή εκμετάλευση των πολιτών που χωρίς  μέσον κανένα έργο τους δεν προχωρά. Έχοντας ιδιοκτησία το κράτος, δημιούργησαν μέσω εξαιρέσεων, μικρορυθμίσεων, τροπολογιών, και άλλων παρεμβάσεων μια διάτρητη πολυνομία όπου ΟΛΑ είναι ταυτοχρόνως και νόμιμα και παράνομα. Αν θές να βρεις άκρη τρέχα στον πολιτικό της γειτονιάς σου.

Το πρόβλημα είναι ότι καταλήξαμε σε ένα Τέρας της γραφειοκρατίας το οποίο σε συνδυασμό με την γενικευμένη ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ των δημοσίων υπαλλήλων, (πως να τιμωρήσουν αυτούς που οι ίδιοι πρασλαμβάνουν για την ψήφο τους;) έγινε ανεξέλεγκτο. Φάκελοι έργων, μελέτες, αιτήματα, επενδυτικά προγράμματα, δημόσια έργα, ΤΑ ΠΑΝΤΑ, μένουν στα συρτάρια, αραχνιάζουν και αν ποτέ τελικά υλοποιηθούν  θα είναι ήδη έργα ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΑ, ξεπερασμένα γιατί ο χρόνος θα απαιτεί πια άλλες προδιαγραφές.

Επίσης, κανείς στο Τέρας - Δημόσιο, δεν είναι υπόλογος για τίποτε. Ούτε οι πολιτικοί, ούτε οι δημόσιοι υπάλληλοι. Συνεπως η τελική κατάντια είναι: Ένα κράτος που υπονομεύει την Ελλάδα και το μέλλον της, σφιχταγκαλιασμένο με το πολιτικό σύστημα που τον συντηρεί φορολογώντας σκληρά τον ιδιωτικό τομέα.

Χωρίς την γραφειοκρατία δεν υπάρχει κομματικό - πελατειακό κράτος. Και χωρίς πελατειακό κράτος, δεν μπορούν να επιβιώσουν οι Έλληνες πολιτικοί, οι οποίοι έχουν μάθει ΝΑ ΜΗΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ αλλά να ρουσφετολογούν.

Όλα τα παραπάνω κατάντησαν την Ελλάδα να είναι μια χώρα ΜΗ κυβερνήσιμη και στην οποία τα εκλογικά αποτελέσματα ήσαν προϊόν των κομματικών στρατών και όχι των πολιτών. Πέρα από την μόνιμη ακυβερνησία και ένα τέράστιο έλλειμμα δημοκρατίας δηλαδή. Οι στρατοί των "βολεμένων" να νικούν συνεχώς την ανεξάρτητη άποψη των ελέυθερων ιδεολογικά πολιτών.

Είναι κρίσιμο εδώ να απαντηθεί τούτο: Πότε δημιουργήθηκε το κράτος - τέρας της γραφειοκρατίας; Απάντηση: Επί Ανδρέα Παπανδρέου τη δεκαετία του 80. Ένας αδιανόητος κρατισμός που έγινε με την κατάληψη του κράτους από το κόμμα. Στη συνέχεια προστέθηκε η άλωση των θεσμών. Και τέλος η καταστροφή ολοκληρώθηκε με την γενικευμένη ατιμωρησία των κομματικών στελεχών, κάτι που έφερε τρομερή διαφθορά και αναποτελεσματικότητα.

Όλα αυτά δημιούργησαν το σημερινό πολιτικό μόρφωμα εξουσίας, που καθηλώνει και καταστρέφει τη χώρα.

Δυστυχώς η συνέχεια ήταν ακόμα χειρότερη. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που ήρθαν στην εξουσία ήσαν και πάλι ένα ΠΑΣΟΚ με άλλο χρώμα μπλέ ή κόκκινο αλλά στην ουσία ΠΑΣΟΚ... παπανδρεϊκό. Όχι μόνο δεν διόρθωναν τις φρικτές παθογένειες αλλά τις αξιοποιούσαν για να στήνουν το δικό τους κομματικό κράτος.

Όλα τα παραπάνω οι πολιτικοί τα γνωρίζουν απολύτως. Είνια χαρακτηριστικό ότι ο κ. Κώστας Καραμανλής κέρδισε τις εκλογές το 2004 με σύνθημα την επανίδρυση του κράτους! Όταν όμως πήρε την εξουσία έκανε δυο ρεκόρ: Εκατοντάδες χιλιάδες προσλήψεις ΑΧΡΕΙΑΣΤΩΝ δημοσίων υπαλλήλων και πρωτοφανείς ετήσιους δανεισμούς για να καλύπτει τα ελλέιμματα που ο ίδιος δημιουργούσε αντί να νοικοκυρεύει. Είναι ο πολιτικός που αποβούλιαξε τη χώρα, ενώ η στορία θα τον καταγράψει για την απόλυτη αδιαφορία του να κυβερνήσει.

Τώρα δοξάζεται κρυπτόμενος, ενώ από το 2009 μέχρι σήμερα (8 χρόνια), είναι αργόμισθος απλός βουλευτής που μέσα σε βαριά κρίση δεν έχει μιλήσει ούτε μια φορά, μα ούτε και έχει κοινοβουλευτική δράση.

Αυτή η εφιαλτική πραγματικότητα μπορεί να ανατραπεί; Μπορέι η Ελλάδα να ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ αυτό το κράτος - τέρας, να εξαλείψει την γραφειοκρατία και να αποκτήσει μια κανονικότητα αντίστοιχη των υπολοίπων χωρών της Ευρώπης;

Ναι, θα μπορούσε ΑΝΤΙΓΡΆΦΟΝΤΑΣ σημείο προς σημείο την λειτουργία των χωρών της ΕΕ. Ο πολεοδομικός κανονισμός της Γερμανίας είναι 60 σελίδες και ισχύει εδώ και δεκαετίες. Της Ελλάδας είναι 3.000 και αλλάζει κάθε τόσο. Καταργείς τις 3.000 και εφαρμόζεις προσαρμοσμένες τις 60 σελίδες.

Ποιο είναι το πρόβλημα; Ότι σε μια τέτοια περίπτωση οι πολιτικοί θα έπρεπε να κυβερνήσουν αλλά είναι εντελώς ανίκανοι για κάτι τέτοιο. Μόνο για την συντήρηση του πελατειακού κομματικού κράτους είναι ικανοί. Επι πλέον υπάρχουν και τα Συνδικάτα - μακρύ χέρι των κομμάτων - που συνδιοικούν το Δημόσιο έχοντας μάλιστα ως πάγιο αίτημα ... νέες προσλήψεις γιατί δήθεν υπάρχουν "κενές θέσεις" σε αυτό το γραφειοκρατικό μόρφωμα.

Τελικό συμπέρασμα: Οι πολιτικοί στην Ελλάδα, ούτε μπορούν μα ούτε και θέλουν να αλλάξουν οι ίδιοι την χώρα. Συνεπώς οι επόμενοι νεκροί έρχονται.

                      ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης