Γιατί το δημοψήφισμα είναι πολιτική απάτη

Γιατί  αποφάσισε ο κ Παπανδρέου  - εντελώς μόνος του – να προχωρήσει  σε δημοψήφισμα;
Ουδείς γνωρίζει .Τι νόημα έχει δηλαδή να αναστατωθεί η Ελλάδα και η Ευρώπη , ακριβώς την στιγμή που όλα έχουν συμφωνη8εί και ταχτοποιηθεί;

Υπάρχει  απάντηση . Στην κουλτούρα του ΠΑΣΟΚ το κράτος, οι θεσμοί, οι συνταγματικές λειτουργίες,  είναι ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ. Τις χρησιμοποιεί όπως θέλει. Τις επικαλείται, τις αγνοεί, τις παραβιάζει χωρίς να λογοδοτεί πουθενά.

Στην κουλτούρα του ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος  ο λαός  είναι ιδιοκτησία του, συνεπώς όταν νιώθει ότι η Ελλάδα είναι ''μαγαζί του'', είναι λογικό να αποφασίζει  ότι θέλει.

Το δημοψήφισμα ωστόσο πέραν της ανυπολόγιστης καταστροφής που θα επιφέρει  στις οικονομίες, είναι και πολιτικά μια απαράδεκτη απόφαση. Βάζει έναν ολόκληρο λαό που βρίσκεται σε καθεστώς φτώχιας, να ψηφίσει ''ΝΑΙ'', σε μια σύμβαση που την απορρίπτει κατηγορηματικά, επιβάλλοντας του, ότι αν πει ''ΟΧΙ''  θα βγει από το ευρώ. Και το κάνει γνωρίζοντας ότι δεν έχει πια την πλειοψηφία και πως αν γίνουν εκλογές θα συντριβεί με ποσοστό 20 % .

Δηλαδή εκβιάζεις να σε ψηφίσουν μέσω του δημοψηφίσματος για να ΥΠΟΚΡΙΝΕΣΑΙ μέσω αυτού ότι  ΕΧΕΙΣ  ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ   των πολιτών.

Αυτό είναι βαρύτατη ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ!

 

                                                                                                                    ΟΥΤΙΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης